Basetool Basics

Denna lathund hjälper dig att enkelt komma igång med att skapa presentationssidor i Basetool för att marknadsföra dina produkter och medverka på Västsidan.

1. Logga in
Logga in med dina användaruppgifter på www.basetool.se. Användarnamnet är e-postadressen du angav när du registrerade dig. Om du har glömt ditt lösenord, klicka på "Glömt lösenord" under inloggningsfältet och följ instruktionerna.

 

2. Administrera
Klicka på "Administration" i menyn högst upp på sidan. Om du inte har skapat något utbud på ditt företag tidigare, visas sidan "Välkommen som ny användare i Basetool”, där du får instruktioner.

 

3. Skapa innehåll
Klicka på "Innehåll" i menyn och välj vilken typ av utbud du vill skapa: Verksamhet, Evenemang eller Erbjudanden. Klicka därefter på "Lägg till..." och följ därefter instruktionerna.

 

4. Välj mellan enkelt och fullständigt formulär
Du kan välja mellan att göra en sida i det enkla formuläret eller i det fullständiga formuläret. För basuppgifter väljer du enkelt formulär, vill du göra en mer genomarbetad presentationssida och använda fler funktioner, väljer du fullständigt formulär.

 

4a. Skapa innehåll med enkelt formulär
I det enkla formuläret följer du de fyra stegen fram till publicering och fyller i efterfrågade uppgifter.

 

4b. Skapa innehåll med fullständigt formulär
I det fullständiga formuläret anger du ett namn samt väljer kanal (Västsidan).

 

Därefter går du igenom den svarta menyn till vänster på sidan och anger den information som du anser är relevant. Menyn fälls ut för att nå ytterligare undermenyer. Tänk på att ju mer innehåll du skapar på sidan och ju fler funktioner du använder, desto högre värde får sidan för besökaren. Vid varje del finns frågetecken där du kan få mer information och hjälp.

5. Publicering
När du känner dig klar med sidan klickar du på "Skicka för Publicering" i den svarta menyn. Detta gäller både förenklat och fullständigt formulär. Om du har missat att ange obligatorisk information, framgår detta i en gul dialogruta, se exempel nedan. Gå i så fall tillbaka och komplettera med efterfrågad information.

 

På publiceringssidan har du möjlighet att göra ytterligare val: vilken kommun inom kanalen sidan ska visas i (om annan än den kommun som företaget ligger i) samt underkategorier. När du har publicerat din presentationssida i Basetool så publiceras den direkt på vastsidan.se.


KLART.