Se och göra

Slöjd- och byggnadsvårdsbutik

En del av: Slöjd & Byggnadsvård

Behöver du linoljefärg eller slamfärg?
Eller kanske smidda beslag?
Behöver du verktyg eller råmaterial för ditt slöjdande?
Eller vill du köpa färdiga slöjdprodukter?

I vår slöjd- och byggnadsvårdsbutik kan du botanisera bland byggnadsvårdsprodukter, slöjdverktyg och färdigt slöjdhantverk. Du kan också få tips och råd om traditionella metoder och material för vård av gamla och nya hus. Av oss kan du dessutom hyra en kittlampa eller en speedheater, när du behöver kitta om dina fönster eller avlägsna gammal färg!

Kontaktinformation

Nääs slott
44892 FLODA
Kontaktperson: Ulrika Lindh
Telefon: 010-4414360
Bokning: 010-4414360

E-post: slojdochbyggnadsvard@vgregi...
Hemsida: www.slojdochbyggnadsvard.se

Hitta hit

Öppettider

Öppettider 2014:

Maj - augusti
Tisdag, Fredag - Söndag kl. 11 - 16
Onsdag - Torsdag 13 - 18
Midsommarafton - stängt
Midsommardagen - stängt

Hela året:
Onsdag - Torsdag kl. 13 - 18

Välkommen!

Prisinformation

Fri entré!

Res med kollektivtrafiken

Från hållplatsen är det en kort promenad genom allén mot slottet. Just innan bron svänger du av till vänster och där ligger Källnääs, en röd byggnad med vita knutar.

Fakta

Slöjd & Byggnadsvård är ett informationscentrum för byggnadsvård och slöjd, med bibliotek, rådgivning, utställning och butik. Maila eller ring för att boka tid för rådgivning!

Vägbeskrivning

Slöjd & Byggnadsvård ligger i byggnaden Källnääs, vid Nääs slott i Lerums kommun, mellan Göteborg och Alingsås.

Om du reser med bil kör du E20 och svänger av mot Nääs Slott strax öster om Floda. Vi finns i Källnääs, ett rödbrunt trähus på seminarieområdet. Sväng vänster innan bron över mot slottet.

Du kan också åka pendeltåget (Göteborg - Alingsås) och går då av vid Floda station. Därifrån är det en halvtimmes promenad längs sjön Sävelångens södra strand och genom en vacker lövskog.

Det går också bra att åka buss eller taxi från Floda station. Åker du buss heter hållplatsen Lilla Nääs, och därifrån är det en kort promenad genom allén mot slottet. Just innan bron svänger du av till vänster och där ligger Källnääs, en röd byggnad med grå knutar.