Se och göra

Avelsås Naturhem

Avelsås Naturhem

Välkommen till Avelsås Naturhem – den personliga gårdsbutiken och trädgårdscafét med lantlig charm och unika produkter. Gårdsbutiken innehåller en blandning av nytt och nött, hantverk och inköpt i en härlig kombination.

Egna gårdsprodukter, lammkött, korv, skinn, garn, saft och sylt.

Våffelcafeét är uppskattat och det är många som njutit av en våffla, kopp kaffe eller hemkokt saft i vår trädgård eller växthus. Våfflor serveras under vår och sommarmånaderna då vi bara har vårt växthus och trädgård att sitta i.

Varmt välkommen hit!
Lotta och Morgan

Så började det!

Avelsås Naturhem är en litet företag som startades av Lotta och Morgan våren 2009. Lotta ville ha något eget och kunna ta till vara delar av det som gårdens får och odling genererar. Fåren är basen i företaget och utöver att de ger fint kött, ull och skinn så hjälper de till att hålla de vackra ekhagarna och markerna öppna.  

Första gången gården hölls öppen serverades kaffe och våfflor i trädgården och från växthuset såldes det plantor, saft, sylt, lammskinn, strutsprodukter mm. Det blev en riktigt lyckad helg med mycket besökare! 

Sommaren rullade på och när hösten kom och det var dags att stänga för säsongen byggde paret om sitt skjul till butikslokal. Den stod klar strax innan jul då de hade julmarknad under ett par helger. Egna gårdsprodukter, lokalproducerat och småskaligt mathantverk är huvudfokus, i butiken hittar du också en del inköpta varor men mycket är hantverk och därmed unika varor som är tillverkade av Lotta själv eller av flera små lokala hantverkare.

För mer info & öppettider

Kontaktinformation

Nedre Avelsås 104 Grovare
523 99 Hökerum
Kontaktperson: Lotta & Morgan Svensson
Telefon: 046-0706341916
Telefon: 046-0706341916

E-post: lotta@avelsasnaturhem.se
Hemsida: www.avelsasnaturhem.se

Hitta hit

Öppettider

Söndagar april-dec 11-16


Kaffe och våffla serveras varje söndag maj-augusti.
övrig tid: Slå en signal är jag hemma så öppnar jag gärna!

Fakta

Boka din lammlåda hos oss, du vet vad du får!! lokalproducerat och naturbeteskött.

lotta@avelsasnaturhem.se