Sevärdheter

Båtturer med Selin Charter

Hälsa på sälarna, fiska hummer och makrill, upptäck Kosterhavets nationalpark eller bara njut av hav och klippor. En båttur med Selin Charter tar dig med till några av guldkornen i Bohusläns norra skärgård. 

 

Ombord på M/S Sara får du närkontakt med den bohuslänska naturen. Du kan du välja mellan flera olika turer och uppleva allt från sälsafari och hummerfiske till den unika trädgården och stenparken Alaska. De flesta turer utgår från norra hamnen i Strömstad.

Besök vår hemsida för turlista och priser

Trädgården Alaska

Hilma Svedal utvandrade till Nordamerika i slutet av 1800-talet. Efter många år som guldgräverska i Alaska återvände hon hem och skapade en unik trädgård och stenpark med terrasser, tempel och torn på Nord Långö. Följ med på en fascinerande resa och upplev bland annat Vindarnas tempel som syns från Seläter på fastlandet och Golden Gate som ligger mitt på ön. Turen utgår från hamnen i Strömstad från slutet av juni till början av augusti, överfarten tar ca 20 min.

Fasta turer från norra hamnen Strömstad under högsommar!

Makrillfiske

Följ med på ett roligt makrillfiske. Spön finns ombord på båten och du kan väja mellan en 3-timmarstur eller att chartra hela båten.

Fasta turer från norra hamnen Strömstad och Capri under högsommar!

Grupper kan boka avgång från Resö, Tanum.

Hummersafari lördagar från 1 oktober 2017

Vi tar med dig på ett riktigt hummerfiske. Samla ihop ett gäng och upplev en annorlunda aktivitet tillsammans.  Vi drar hummertinor och plockar upp den svarta hummern. När vi fiskat klart bjuder vi på färska räkor och dryck ombord på M/S Sara. Du får också ta med dig en hummer hem eller till ditt hotell där den tillagas och serveras till dig på kvällen. Vi kan även ordna boende.

Fasta turer från norra hamnen Strömstad.

Grupper kan även boka avgång från Resö, Tanum.

Vandringar Trossö-Kalvö-Lindö

Vi åker ut till Lindö-Kalvö-Trossö som ligger utanför Resö och Havstenssund. Här ser du sällsynta växter och njuter samtidigt av den underbara miljön med panoramavid havsutsikt, karga klippor, berg och gröna blomsterängar med speciell fauna och flora.

Avgång från Resö, Tanum.

Hyr egen skärgårdsbåt för den lilla och stora sällskapet

Ni kan hyra skärgårdsbåt av oss till bröllop, kalas, personalfester, konferenser, naturutflykter m.m. året runt.
Ta med vänner och kollegor på sälsafari, lunchkryssning till skärgårdskrogar, skaldjurskryssning, till er egna badklippa.

Välkommen ombord på M/S Sara och Kosterskär. Skeppare Stephan Selin guidar er ut i Strömstads fantastiska skärgård och Kosterhavets nationalpark. Gör en båttur bland kobbar och skär i sommar.

Välkommen till oss för att uppleva unika Kosterhavet och skärgården!

Stephan och Helena

Kontaktinformation

Vallbostrand 5
45797 Resö
Kontaktperson: Selin Charter
Telefon: 0706-058176

E-post: info@selincharter.com
Hemsida: http://www.selincharter.se

Hitta hit

Öppettider

Regelbundna skärgårdsturer från norra hamnen i Strömstad under sommarsäsong, från slutet av juni till mitten av augusti.. Kontakta oss för privatbokning om ni vill chartra våra båtar.

Turlista 2017 finns på www.selincharter.se

Fakta

År 2010 Naturens bästa certifierade.
År 2012 blev vi diplomerad Värdskapsföretag som verka för Kosterhavet nationalpark och angränsande Ytre Hvalers nationalparker.

Vägbeskrivning

Strömstad 17 mil norr om Göteborg
Torget, Norra hamnen

E6, norr om Tanumshede avfart mot Resö. 10 km till Resö hamn.