Paket/Erbjudande

Hummersafari, Everts Sjöbod – hummerfiskare för en dag

En del av: Smak- och naturupplevelser i Everts Sjöbod, Grebbestad

Följ med på hummersafari på havet utanför Grebbestad. Ombord på den gamla träbåten M/S Tuffa upplever du traditionellt hummerfiske i Bohuslän och får själv vittja tinorna med skaldjur. Om du vill kan du stanna på Everts Sjöbod efteråt för hummersupé.

Hummerfiske är en traditionell bohuslänsk företeelse och en annorlunda aktivitet för dig som tycker om kombinationen av naturupplevelser, spänning och smaksensationer.

Från Everts Sjöbod lägger vår varsamt renoverade träbåt M/S Tuffa ut för en två timmar lång fisketur i Bohusläns skärgård. När det är dags att bärga och vittja tinorna ökar pulsen och du får hjälpa till att ta hand om humrarna. Upplev känslan av att vara hummerfiskare för en dag!

Efter en stunds arbete på havet smakar det bra med fika ombord på båten. Vill du sedan stanna kvar i Grebbestad och äta efter fisketuren dukar vi upp en läcker hummersupé i sjöboden. Då erbjuder vi också en liten ostronprovning – passa på att njuta av ytterligare en av havets delikatesser.

Hummerfiske i Bohuslän

Hummern kallas också ”det svarta guldet” och hälften av all hummer i Sverige kommer från Grebbestad i Bohuslän. Hummerfisket startar alltid första måndagen efter den 20 september. Då ligger fiskebåtarna tätt i hamnen och väntar på att få ge sig ut. Fisket pågår sedan till 30 april, när vädret tillåter.

Under hela perioden har du möjlighet att följa med på hummersafari med Everts Sjöbod i Grebbestad. Turen börjar med att ni möts i sjöboden där alla får låna av säkerhetsoverall med inbyggd flytväst. Turen är märkt med Naturens Bästa – kvalitetsmärkning för ekoturismarrangemang.

Vi kan också erbjuda boende i sex dubbelrum i anslutning till sjöboden. Alla våra rum ligger på stranden vid havet och fyra av dem har havsutsikt.

Kontaktinformation

Everts Sjöbod
Grönemadsvägen 61
45795 Grebbestad
Kontaktperson: Per Karlsson/ Lars Karlsson
Telefon: 0525-14242
Telefon: 070-6725208
Bokning: 0525-14242

E-post: info@evertssjobod.se
Hemsida: www.evertssjobod.se

Hitta hit

Öppettider

Hummerfisket börjar första måndagen efter den 20 september och slutar den sista april.

Vi har ett uppehåll under julen och börjar igen när vädret tillåter.

;

Res med kollektivtrafiken

Fakta

Detta ingår i hummersafarin:

  • Hummerfiske på båten Tuffa ca 2 timmar
  • Lån av säkerhetsoverall
  • Fika ombord på båten

Pris per person: 850 SEK

Detta ingår i hummersafarin med 1 övernattning:

  • Hummerfiske på båten Tuffa ca 2 timmar
  • Lån av säkerhetsoverall
  • Fika ombord på båten
  • Hummersupé kl 18:00 i Everts Sjöbod
  • 1 natt i delat dubbelrum hos Everts Sjöbod inkl frukost. Pris per person: från 2400 SEK


Frivilligt tillägg: Liten ostronprovning i samband med fisketuren. Vi visar hur man öppnar, och berättar om vårt Grebbestadostron. Du avnjuter det tillsammans med Porter. Pris per person: 250 SEK

Vägbeskrivning

E6, väg 163 mot Grebbestad. Vid Grebbestad kyrka tag höger mot Havstenssund och tag vänster mot Grönemad. Fortsätt ända ned till havet till den gula stora sjöboden på höger sida.