Paket/Erbjudande

Dagstur i Nordströmmarna

En del av: Upplevelsebolaget
Boka
Nordströmmarna är klassiska Bohuslänska farvatten, från Taubes visor. Här slingrar sig det salta Västerhavet in mellan ädelträdskogar och naturreservat, på sin väg från Gullmarn till Koljöfjorden. Att påstå att paddlingen är idyllisk är närmast en underdrift.

Vattnet är alltid lugnt och sitter du i en kajak för första gången är platsen idealisk. Vi stryker utmed småkobbar och trånga passager och rundar Bassholmen, med sina fågelstränder, sina sommarbetande hingstar och sin gamla pittoreska kulturhistoriska bebyggelse. Självklart gör vi också ett strandhugg och fikar nånstans på vägen.

Naturens Bästa

Turen är godkänd enligt ekoturismmärkningen Naturens Bästa, vilket bland mycket annat innebär att vi skänker en del av inkomsterna till det lokala naturvårdsprojektet 8 fjordar.

Kontaktinformation

Upplevelsebolaget
Gustafsberg 320
Uddevalla
Kontaktperson: Joakim Hermanson
Telefon: 0522-13100
Telefon: 0705-131085
Bokning: 0522-13100

Arrangör: Upplevelsebolaget

E-post: info@upplevelsebolaget.com
Hemsida: www.upplevelsebolaget.com

Hitta hit

Öppettider

DATUM 2017
28/6, 5/7, 12/7, 19/7, 26/7, 2/8, 9/8, 16/8, 23/8, 30/8

Övriga datum efter överenskommelse för grupper om minst 4 deltagare.

TID & PLATS
Vi träffas kl. 09.00 i UpplevelseLadan på Gustafsberg, Uddevalla. Ungefär kl. 17.00 är vi tillbaka.

Prisinformation

900 SEK

I priset ingår all nödvändig paddelutrustning (kajak, paddel, sittbrunnskapell och flytväst), transport av dig och all utrustning till och från iläggningsställe, rengöring av kajaker och utrustning, samt färdledning och instruktion.

Res med kollektivtrafiken

Ta bussen till hållplats Bodele och promenera 5 minuter till UpplevelseLadan.

Fakta

Förkunskaper
Du behöver inga förkunskaper för att följa med på en dagstur. Turen i sig är en introduktion till kajakpaddling där vi kontinuerligt tränar på de grundläggande färdigheter du behöver. Vi förutsätter dock att du är simkunnig och att du fyllt minst 15 år. Är du yngre får följa med i sällskap av en förälder. 

Utrustning
Du hittar en utrustningslista genom att klicka här >>

Lunch / fika
Du kan även låta oss ordna lunch och fika till dig. Det beställer du för 150 SEK extra. Vår paddellunch är en ekologisk pastasallad med kyckling, serverad med nybakt bröd, smör och dressing. Efteråt rundar vi av med mamma Lenas hembakta ekologiska kanelbullar och en espresso. 

Är det något du inte tål eller är allergisk mot tar vi naturligtvis hänsyn till det och erbjuder ett annat alternativ. Hör i så fall av dig.

Vägbeskrivning

Upplevelsebolaget finns i UpplevelseLadan, 4 km söder om Uddevalla centrum.

Är du i Uddevalla centrum kan du promenera den vackra strandpromenaden, ta bussen till hållplats Bodele eller ta båten till Gustafsbergs brygga, 200 meter från oss.