Boende

Strandflickornas konferens i sekelskiftesmiljö vid havet

En del av: Strandflickornas Havshotell, Lysekil

Vår bästa tid är nu...

Lågsäsongen i Lysekil är alltid en spännande plats för en konferens. Hösten med sina vackra grå nyanser och sin höga, klara luft, vintern kan vara vit med snötäckta klippor och berg. Den kan vara mild med spegelblankt hav. Båtar och kajaker som ljudlöst glider fram. Knubbsälar som simmar ända in till kajen i Södra Hamnen i hopp om en ikastad sill. Hösten och vintern kan vara härligt stormig med höga vita vågor i Västerhavet som slår mot klipporna.

På konferens i Lysekil om höst och vinter kan du få allt du önskar i ett underbart ljus, som lovar att snart är det vår. Vi utlovar friska röda kinder efter en promenad.

Konferens i sekelskiftesmiljö hos Strandflickorna i Lysekil

Tänk dig att få bo och konferera i två bohuslänska sekelskiftesvillor vid havet långt ifrån storstadens buller och stress. Hos oss Strandflickor i Lysekil är detta verklighet och vardagslyx!

Då du är på konferens hos Strandflickorna kan du välja att bo i en av våra två vackra sekelskiftesvillor; Strand Vandrarhem & Kusthotell eller Strandflickornas Havshotell. Är ni en stor grupp kan ni bo på båda - de ligger endast 200 m ifrån varandra.

På vårt fantastiskt lyxiga & charmiga Vandrarhem & Kusthotell "Strand" har alla rum eget badrum, sköna hotellsängar av märket "Carpe diem", TV och gratis wifi. Rummen är nytapetserade med unik stil à la sekelskifte i varje rum.

På vårt fina hotell "Strandflickornas Havshotell" bor ni i vackra rum, alla inredda i olika sekelskiftesstilar med unika detaljer från svunna tider. Vad sägs om att bo ståndaktigt i Oscar II:s sommarvistelse, förnimma parfymdoft i Friherrinnan von Platens rum eller skåda jakttroféer i Jägmästarens rum?

Oavsett vart du väljer att bo så har du ett 30-tal kringaktiviteter att välja mellan, en Badpaviljong med bastu och SPA-bad på bryggan att värma dig i, fantastiskt god mat att insupa och en glad personal som tar väl hand om dig.

Konferenslokaler

Våra konferenslokaler är flexibla - de finns i olika storlekar och prisklasser.

Den mest exotiska är Havsateljén med sitt osannolika läge. Till den kan du bara komma från havet eller via en brant trappa ner för klipporna. Utsikten bedårar - vinter som sommar!

Konferensservering

När det gäller maten till våra konferensgrupper är vi stolta att kunna presentera vår alldeles ”egen” stjärnkock Johanna Halleröd. Johanna serverar härliga luncher i vår charmiga matsal på Havshotellet. Hon driver också "Märtas" – en utomordentligt charmig restaurang i Gamlestan, Lysekils äldsta stadsdel, belägen ca 10 minuters promenad från oss. Hit går de flesta av våra konferensgrupper en promenad för att inta sin middag
– och ingen har hittills tyckt att det varit för långt!

Konferensaktiviteter

Vi Strandflickor lägger ett stort personligt engagemang i det vi gör för våra gäster! Det kommer du att märka på både service och aktiviteter.
Kanske en guidad havskajaktur hinns med "mellan förhandlingarna"?! Eller en ostronguidning där du får följa med genuina ostronfiskare och se hur det går till att fiska upp dessa delikatesser och även få provsmaka dem? Eller varför inte en guidning i hur man levde här för hundra år sedan?! En bergsklättring bland klipporna med svindlande utsikt? Eller varför inte ett spännande skaldjursföredrag?
Du kanske rentav vill pröva på att dyka, fiska haj, köra ett häftigt aerobicspass eller följa med en hummerfiskare och dra tinor i september?! Allt detta ordnar vi!

Kontaktinformation

Turistgatan 13
45330 Lysekil
Kontaktperson: Bettina Salesjö
Telefon: 0523-79752
Bokning: 0523-79752

E-post: birgitta@strandflickorna.se
Hemsida: http://www.strandflickorna.se

Hitta hit

Öppettider

Öppet året runt, dock begränsade öppettider mellan jul och nyår.

Prisinformation

Välkommen att kontakta Birgitta på vår konferens-bokning för konferensoffert och mera info! Tel: 0523-79752, mail: birgitta@strandflickorna.se

Fakta

Handikappvänliga rum på Strand
Antal bäddar; 145
Antal boenderum; 45
Antal konferensrum; 8
Antal i största konferenslokalen; 250 p i biosittning

Vägbeskrivning

Följ väg 162 in i Lysekil, kör förbi Turistbyrån som ligger på höger hand och fortsätter rakt fram ca 300m. Du är framme vi "Strand"! fortsätt ytterligare 50m och sväng vänster vi Havets Hus och sedan direkt till höger in på Turistgatan. Du är framme vi Havshotellet!

Faciliteter

 • Bar
 • Rökfria rum
 • Internet
 • TV
 • Dusch
 • Hårtork
 • Radio
 • Tvätt service
 • Bastu
 • Husdjur välkomna
 • Kreditkort accepteras
 • Restaurang med fullständiga rättigheter
 • WiFi
 • Året runt öppet