Se och göra

Hummerfiske med SmögensFisketurer - Båten Wendla

En del av: Smögens Fisketurer

Det årliga hummerfisket är en unik bohuslänsk upplevelse. Följ med båten Wendla och Smögens fisketurer ut på ett spännande äventyr och delta i vittjandet av hummertinorna. Hummerturen är certifierad av Naturens Bästa som är en kvalitetsmärkning för ansvarsfull upplevelseturism.

Hummerfisket i Bohuslän börjar alltid måndagen efter den 20 september. Det är en stor händelse och fiskebåtarna ligger beredda i hamnen och väntar på att få ge sig ut. När du följer med Wendla får du hjälpa till att vittja hummertinor, agna med mat och kort sagt prova på att vara hummerfiskare för en dag.

Fiskehistorier i sjöboden

Under turen drar vi upp cirka 20 tinor. Vi har kört flera hundra turer och brukar ha god fiskelycka – hittills har vi aldrig kommit hem tomhänta. Efter hummerturen går färden vidare till sjöboden i Smögens hamn för en fikastund – och kanske en och annan fiskehistoria.

Kontaktinformation

Kleven
Smögen
Kontaktperson: Olof Andersson
Telefon: 0523-37249
Telefon: 070-5336505
Bokning: 070-5336505

E-post: wendla916@hotmail.com
Hemsida: http://www.smogensfisketure...

Hitta hit

Öppettider

Från första måndagen efter den 20 september till december

Mer från Smögens Fisketurer

Utbud

Prisinformation

Från 850 sek

Res med kollektivtrafiken

Fakta

Max 12 personer per tur, förbokning gäller
Hummer kan köpas med hem.
Vid blåsigt väder sker fisket i lugnt och inre vatten. Värme och säkerhetsoveroller finns. Medtag tåliga skor. Ankom minst 15 minuter före avgång.

Engelsk språkig guide.

Vägbeskrivning

Kör över Smögenbron, följ huvudled och vid torget tag höger. Följ vägen och kör tills du är runt Smögens hamn. För info. om parkering vid bokad fisketur tag kontakt med skepparen Olof 070-5336505.