Paket/Erbjudande

Hummersupé med logi på Smögens Hafvsbad

En del av: Hotell Smögens Hafvsbad
Boka

Smögens Havfsbad

Sommar år 1900. En mild havsbris sveper över Smögens nya stolthet, Smögens Hafvsbad. Dörrarna öppnades för celebriteter, vanligt folk – och för de första gästerna. Väl inne kunde de börja beundra allt det nya. Den vackra matsalen och alla de åtta rummen. Och rummet och köket för föreståndarinnan, inte att förglömma.

De nya gästerna samlades i små grupper på klipporna för att njuta av naturen och varandras sällskap. Föreståndarinnans vällagade måltider med mycket fisk och skaldjur fick komplimanger för sin utsökta smak.

Man kan även läsa i gamla skrifter från förra seklets början att "Smögen synnerligen är lämpligt för dem som genom några veckors friluftsvistelse vid hav och klippor ämna rekreera sig efter vinterns intellektuella ansträngningar"

Smögens Hafvsbad invigdes år 1900 och blev därmed Bohusläns sista kuranstalt. Bland de som hade abonnemang på "panget" återfanns baroner, fabrikörer, direktörer, hovtandläkare, violinister, överstelöjtnanter och skådespelare. De kom för att andas ren luft och bada i det salta havet.

Rogivande spa på Smögen

Naturligtvis handlar vistelsen på Smögens Hafvsbad om människans förhållande till vatten. Historiskt och i nutid. Här handlar spa om att bada och enkla grejer som att tvätta sig ren, eller tvaga sig som man sa i gamla dagar. Forna tiders intensiva skrubbning med hårda borstar och starkt doftande tvålar har numera ersatts av njutningsfull kroppsvård. Upptäck hafvsbadets tvagningsritual och tvaga dig som förr med produkter från nu. I vårt spa erbjuder våra terapeuter olika behandlingar i en doftande och behaglig miljö. Njut i vår pool eller jacuzzi eller varför inte ett riktigt havsbad. Och vill du inte bada i havet erbjuder vi även ett klassiskt tångbad inomhus!

Idag förvaltar vi vårt historiska arv med ömhet. Därför är vi noga med att bevara andan från förr, i en modern anläggning med alla tänkbara bekvämligheter.

Välkommen till Smögens Hafvsbad. Som då - fast nu.

Hummersupé med logi:

Hummerpremiären infaller första måndagen efter den 20 september och i år är det måndag den 21 september. Från och med den 25/9 kan man boka en hummersafaritur fredagar och lördagar. Är ni en grupp på 10 eller mer som önskar komma under andra datum så kontakta bokningen för mer info.

Kan bokas alla dagar i oktober och november, senast 1 dag före ankomst.

Detta ingår:

 • Övernattning i dubbelrum 
 • 4-rätters hummersupé
 • Entré till spa
 • Lån av badrock och tofflor samt möjlighet att delta i gruppaktiviteter
 • Stor frukostbuffé

Kontaktinformation

Hotellgatan 26
456 51 SMÖGEN
Telefon: 0523-668450
Fax: 0523-668455

E-post: info@smogenshafvsbad.se
Hemsida: http://www.smogenshafvsbad.se

Hitta hit

Öppettider

Hummerpremiären infaller första måndagen efter den 20 september och i år är det måndag den 21 september. Från och med 25 september kan man boka en hummersafaritur fredagar och lördagar. Är ni en grupp på 10 personer eller mer som önskar komma under andra datum så kontakta bokningen för mer info.

Kan bokas alla dagar i oktober och november, senast 1 dag före ankomst.

Vid ankomst på lördagar vänligen boka spatid. Välj mellan: 14-16, 16.15-18.15 eller 18.30-20.30.

Prisinformation

Pris per person från 1695 kr i dubbelrum
Enkelrumstillägg +300 kr

Extra natt:

Vill du boka på en extra natt i samband med ditt hummerpaket har vi ett förmånligt erbjudande för dig. Logi i dubbelrum en natt inklusive frukostbuffé för endast 695 kr per person.

 

Fakta

Detta ingår:

- Övernattning i dubbelrum
- 4-rätters hummersupé
- Entré till spa
- Lån av badrock och tofflor samt möjlighet att delta i gruppaktiviteter
- Stor frukostbuffé

Kan bokas alla dagar i oktober och november, senast 1 dag före ankomst.

Vägbeskrivning

Från Göteborg:
Kör E6 norrut mot Oslo. Vid Gläborgmotet, norr om Munkedal, ta höger på väg 162 mot Smögen. Efter ca 6 km, vid Hallinden, ta höger på väg 171 mot Smögen. Följ skyltning mot Smögen. När ni passerat över bron till Smögen kör rakt fram till torget. Ta höger in på Brunnsgatan. Ta därefter in på tredje gatan till höger, Hotellgatan.

Från Stockholm:
Kör E20 mot Örebro, fortsätt mot Mariestad. Vid Götene ta höger på väg 44 mot Lidköping, fortsätt mot Trollhättan, Uddevalla och Munkedal. Vid Gläborgmotet, norr om Munkedal ta höger på väg 162 mot Smögen. Efter ca 6 km, vid Hallinden, tag höger på väg 171 mot Smögen. Följ skyltning mot Smögen. När ni passerat över bron till Smögen kör rakt fram till torget. Ta höger in på Brunnsgatan. Ta därefter in på tredje gatan till höger, Hotellgatan.

Från Oslo:
Kör E6 söderut mot Göteborg, fortsätt förbi Svinesund och Strömstad. Vid Gläborgmotet ta höger på väg 162 mot Smögen. Efter ca 6 km, vid Hallinden, ta höger på väg 171 mot Smögen. Följ skyltning mot Smögen. När ni passerat över bron till Smögen kör rakt fram till torget. Ta höger in på Brunnsgatan. Ta därefter in på tredje gatan till höger, Hotellgatan.

Faciliteter

 • Restaurang
 • Lunch
 • TV
 • Pool
 • Husdjur välkomna
 • Konferensmöjligheter
 • Restaurang med fullständiga rättigheter
 • WiFi
 • Onlinebokning
 • Gratis WiFi