Äta

Lusthuset på Närebos restaurang

Lusthuset på Närebo

Sedan drygt 20 år har det odlats gurka på Närebo. Ganska snart startades en gårdsbutik. Denna har efterhand utvecklats och såväl kundkrets som sortiment har ökat.

Gårdsbutiken på Närebo erbjuder ett brett sortiment av lokala matprodukter såsom marmelader, bröd, fisk, chark, mjöl, grönsaker, konfektyrer, ostar, vilt och mycket mer. Vår egen specialitet är gurkor, som vi omsorgsfullt lägger in enligt recept med anor.

Sammanbyggt med Gårdsbutiken finner ni Lusthuset på Närebo, vår restaurang i ett vinterbonat växthus med upp till ca 100 sittplatser. I komponerandet av menyer ser vi Gårdsbutiken med dess sortiment som ett skafferi!

Gården Närebo ligger väster om Lidköping endast 4 km från stadens centrum.

Växthus och boulebana

Där kan du som besökare sitta ned, koppla av, se och känna på växter och kanske köpa med lite färska örter och grönsaker.

Det finns också boulebanor, klot finns här eller om man vill ta med sina egna så går det också bra. Banorna är öppna under butikstid eller vid bokning.

En promenadslinga från Närebo går upp i skogen ca 200 meter , vilken ansluter till Rådas 1-milspår. Det möjliggör paus efter halva distansen från Rådåsgården eller att man utgår från Närebo istället. Vintertid fina skidspår när snö finns. Det går också att promenera en slinga på ca 15 min i Närebos närområde.

Biosfärområde Vänerskärgården med Kinnekulle

Biosfärområde Vänerskärgården med Kinnekulle är Sveriges andra biosfärområde utsett av Unesco i juni 2010. Vårt företag ingår i ett ekoturismnätverk som utvecklar naturnära och hållbar turism i biosfärområdet för att möta den medvetne turistens behov och förväntningar.

Kontaktinformation

Råda Närebo
53196 Lidköping
Kontaktperson: Cecilia Carlander
Telefon: 0510-22306
Telefon: 070-6625291
Bokning: 0510-22306

E-post: gardsbutiken@narebo.se
Hemsida: http://www.narebo.se

Hitta hit

Öppettider

Restauangen öppen för beställningar året runt, ca 20- 100 gäster.

Sommarlunch - serveras direkt från grillen tillsammans med en riklig buffé med sallader o tillbehör!
Vardagar kl 11.30-14.00
juni t o m augusti

Butiken
Mån-fre kl 13.00-18.00 (juni-augusti kl 11.00-18.00)
Lör kl 10.00-14.00

Mer från Lusthuset på Närebos restaurang

Utbud

Res med kollektivtrafiken

Busslinje 130 stannar vid hållplats Närebo. Promenera ca 100 meter och du är framme.

Fakta

Gårdsbutik med lokalt producerade delikatesser.
Restaurang för bokade sällskap.
Lunchservering juni-augusti.
Vår egen specialtet - inlagda gurkor.
Växthus med odlingar.

Vägbeskrivning

Från Lidköpings centrum ca 4 km: Kör väster ut mot Läckö. I rondellen vid Ringleden kör rakt fram mot Örslösa, även skyltat Gårdsbutik. Närebo är första gården på vänster sida, efter ca 800 m.