Äta

Handens Hus, Medelplana

En del av: Handens Hus, Medelplana

På Kinnekulles västra sida ligger Handens Hus, i närheten av Medelplana kyrka, med utsikt över Vänern. I det gamla stenhuset hittar du en vävatelje med hantverksbutik och antikhandel.

Sommarcafé

Njut en kopp kaffe med hembakt bulle eller kanske en glass. Är det soligt sitter du under parasollen ute på gården – regnar det så tänder vi braskaminen i vår nya ljusa inglasade kaffestuga.

Hantverk

Inriktningen på hantverket är främst vävateljens egna produktion, med allt från mattor till plädar, dukar och handdukar - allt med egen design.
Ytterligare hantverkare ställer också ut sina alster i Handen Hus, t.ex. silversmide och smycken av järntråd. Butiken säljer också ett utvalt sortiment av linnefrottéhandukar och naturtvålar, samt inredningsdetaljer för både trädgård och hem.

Antikt & Allmoge

Vävateljen är också butik för antikt och allmoge. Här hittar du den personliga presenten både bland det nytillverkade hantverket eller de gamla fina sakerna. Det är blandningen och miljön som skapar stämningen. Medan du tittar runt kan du också se vad som är på gång i vävstolarna just för tillfället.

Kontaktinformation

Hisingsgården Medelplana
53394 Medelplana
Kontaktperson: Lena Rundqvist
Telefon: 0510-544240

Hemsida: http://www.handenshus.se

Hitta hit

Öppettider

april söndagar 12-17
maj-augusti tor-sön 12-18
september söndagar 12-17.

Julöppet: 12 - 20 november 12-16 alla dagar.

Välkomna!

Mer från Handens Hus, Medelplana

Utbud

Res med kollektivtrafiken

Kinnekulletåget stannar vid Trolmens station sen får man gå en promenad på ca. 2,5 km. österut upp mot Medelplana. Handens hus ligger inte långt från kyrkan. Men tänk på att direkttågen inte stannar.

Fakta

Kaffe, glass och hembakat.

INFO POINT
Handens Hus är en Info Point. Här kan du som besöker Kinnekullebygden hämta informationsmaterial och kartor. Du kan också få muntlig information om besöksmål, aktuella aktiviteter och serviceutbud i Kinnekullebygden. Här finns även en besöksdator med tillgång till internet så att du även på egen hand kan söka information på vår hemsida.

BIOSFÄR
Biosfärområde "Vänerskärgården med Kinnekulle" är Sveriges andra biosfärområde utsett av UNESCO i juni 2010. Vårt företag ingår i ett ekoturismnätverk som utvecklar naturnära och hållbar turism i biofärområdet för att möta den medvetne turistens behov och förväntningar.

Handens Hus ligger mitt i Sveriges 2:a biosfärområde och vi försöker tänka så hållbart vi bara kan. Vi är med i ett ekoturismnätverk där vi bl.a. har gjort en miljöplan som är under ständig utveckling, där tänker vi så hållbart som det går efter våra förutsättningar.

Vägbeskrivning

Från väg 44 mellan Götene och Lidköping. Sväng in vid Källby och fortsätt upp mot Kinnekulle. Passera Västerplana kyrka och Medelplana kyrka. Sväng vänster mot Trolmen vid första avfarten efter Medelplana kyrka.