Boende

Björkedal Gård

Kom och njut av stillheten och vårt Natur Spa med badtunna, bastu och soldäck. Där finns även matplats och grillmöjligheter. Öppet endast på förhandsbokning.
Varmt välkomna!

Björkedal Gård ligger på 300 m ö h ovanför Baktrågens naturreservat i Blidsberg utmed Ätrandalen, 1,8 mil norr om Ulricehamn på väg 46 mot Skövde. En mindre anläggning för boende, konferenser & övriga aktiviteter i en charmig lantlig skogsmiljö. Rummen är välutrustade med wc & dusch.

 

Konferens och boende

Välkomna till en avslappnande, kreativ och inspirerande miljö. Vi är en oas för företag och privatpersoner där aktiviteter, boende och natur finns att tillgå. Här finns cykel- och vandringsleder som Ätradalsleden, Dalumsleden och Redvägsleden. 

Huvudbyggnaden är den gamla ladugården som är varsamt renoverad för att bibehålla den gamla atmosfären och består av kök, matsal, konferens- och sällskapsrum samt familjerum för övernattning. Övriga övernattningsrum ligger i anslutning till själva huduvbyggnaden.

Här kan ni jobba och samtidigt koppla av utan att någon stör. Ni kan fritt ströva omkring på gården och i naturen för att samla energi och inspiration eller bara njuta av lugnet och tystnaden. Vårt NaturSpa finns till förfogande att använda, bada i vedeldad tunna och bastu, svalka av er i dammen eller i utomhusduschen. Motionera eller bara njuta i en solstol på altanen.
I vår ateljé kan ni lyssna på musik eller läsa i enskildhet om ni så önskar. Övernattar gör ni i enkla och charmiga rum med dusch/wc i varje.
Vi har 8 - 10 bäddar inom anläggningen och kan anordna ytterligare bäddar i närområdet.

Boende - B & B

Vi erbjuder övernattningar med frukost året om (måste förbokas). Våra gästrum är lla utrustade med sköna sängar och eget dusch/wc rum.Vi har dubbelrum och familjerum (dubbelsäng + bäddsoffa).

Frukost & mat
Frukost ingår i priset och ni kan även beställa lunch och middag (måste förbeställas).

För Er som vill vandra finns både Dalumsleden och Redvägsleden inpå husknuten. Cyckelturer på den gamla stambanan mellan Ulricehamn och Falköping där man kan njuta av naturen, beskåda fornlämningar och besöka pilgrimsleden m m, handla från någon utav gårdbutikerna som finns utmed vägen eller bara njuta av en fika på något rastställe.

Kontaktinformation

Björkedal 101
52377 Ulricehamn
Kontaktperson: Christina Mattsson
Telefon: 0709-815359
Telefon: 0709-815359

E-post: info@bjorkedalgard.se
Hemsida: www.bjorkedalgard.se

Hitta hit

Öppettider

Öppet vid bokning!

Vägbeskrivning

Mellan Borås och Jönköping utmed väg 46 i Ulricehamns kommun finns vi. Ovanför Baktrågets naturreservat i Blidsberg, 300 m ö h ligger denna lilla gård från 1800-talet, bland gamla stengärdsgårdar, små odlingslotter blandad med gammal skog ligger Björkedal Gård, den lilla personliga konferensanläggningen med Naturspa.

Kör Väg 46 från Ulricehamn mot Falköping. Sväng av i Blidsberg mot Fällestorp, Kör ca 3 km på grusväg tills man ser skylten "Björkedal gård", då är man framme!