Paket/Erbjudande

Bohusläns bästa

En del av: Upplevelsebolaget
Boka
En kajak packad med allt du behöver betyder fullständig frihet. En färd där vi själva bestämmer vart, hur långt och hur fort. Följ med oss på en tredagars campingtur till något av Bohusläns, och världens, bästa paddelområden.

 

Kombinationen av en kajak och Bohusläns skärgård är bland det mest fantastiska man kan uppleva. En naturupplevelse i absolut världsklass. Att försöka förmedla den känslan är vad vi strävar efter. Vi hoppas helt enkelt skapa minnen som räcker riktigt länge.

Under tre dagar / två nätter utforskar vi något av Bohusläns allra finaste paddelområden. Vi besöker de vackraste platserna, övernattar på de mest idylliska stränderna, spanar efter och lär oss om platsens flora och fauna. Vi lagar god mat tillsammans och ser solen gå ner i väster.

Områden

• 9-11 juni 2017. Orust västsida - Käringön och Gullholmen är välkända ösamhällen, där husen kamratligt lutar sig mot varandra och erbjuder en klassisk bild av Bohuslän. I en kajak är Hermanös varierande och storslagna kust, och Vallerös fantastiska sandstränder destinationer man alltid längtar till. 

• 7-9 juli 2017. Havstenssunds skärgård - Kustens gömda paddeljuvel. En skärgård delad av Trossö, Kalvö och Lindö. Innanför öarna har vi en vindskyddad innerskärgård med sandstränder och bevuxna öar, och på västsidan en granitarkipelag så vacker som en skärgård någonsin kan bli. 

• 11-13 augusti 2017. Kosterhavets nationalpark - En labyrint av öar i Sveriges enda marina nationalpark. Vi spanar säl, besöker Sveriges västligaste fyrplats och glider runt i en övärld som är hem åt sextusen marina livsformer. 

• 18-20 och 25-27 augusti 2017. Fjällbacka skärgård - Essensen av Bohuslän. Ingrid Bergman-romantik och en mustig sjöfartshistoria i en värld av slätslipade, rödskimrande granitöar som gömmer sandstränder, kaptensvillor och pittoreska små samhällen. 

Naturens Bästa

Våra turer är godkända enligt Naturens Bästa, vilket bland mycket annat innebär att vi skänker en del av inkomsterna till det lokala naturvårdsprojektet 8 fjordar.

Kontaktinformation

Upplevelsebolaget
Gustafsberg 320
Uddevalla
Kontaktperson: Joakim Hermanson
Telefon: 0522-13100
Telefon: 0705-131085
Bokning: 0522-13100

Arrangör: Upplevelsebolaget

E-post: info@upplevelsebolaget.com
Hemsida: www.upplevelsebolaget.com

Hitta hit

Öppettider

DATUM 2017
9-11 juni (Orust västsida)
7-9 juli (Havstenssunds skärgård)
11-13 augusti (Kosterhavets nationalpark)
18-20 augusti (Fjällbacka skärgård)
25-27 augusti (Fjällbacka skärgård)

Övriga datum efter överenskommelse för grupper om minst 4 deltagare.

TID & PLATS
Vi träffas kl. 09.00 i Upplevelseladan på Gustafsberg. Vi räknar med att vara tillbaka senast kl. 17.00 på söndag.

Prisinformation

4 300 SEK

I priset ingår all nödvändig paddelutrustning (kajak, paddel, sittbrunnskapell och flytväst). All mat under turen (lunch fredag till lunch söndag), tält, friluftskök och köksutrustning, transport till och från iläggningsplats, rengöring av all utrustning, samt guidning, instruktion och fantastiska upplevelser.

Res med kollektivtrafiken

Ta bussen till hållplats Bodele och promenera 5 minuter till UpplevelseLadan.

Fakta

Förkunskaper
Du behöver inga förkunskaper för att följa med på en tredagarstur. Turen i sig är en introduktion till kajakpaddling där vi kontinuerligt tränar på de grundläggande färdigheter du behöver. Vi förutsätter dock att du är simkunnig och att du fyllt minst 15 år. Är du yngre får följa med i sällskap av en förälder.

Utrustning
Du hittar en utrustningslista genom att klicka här >>

Mat
Är det något du inte tål eller är allergisk mot tar vi naturligtvis hänsyn till det och erbjuder ett annat alternativ. Hör i så fall av dig i god tid.

 

Vägbeskrivning

Upplevelsebolaget finns i UpplevelseLadan på Gustafsberg, 4 km söder om Uddevalla centrum.

Är du i Uddevalla centrum kan du promenera den vackra strandpromenaden, ta bussen till hållplats Bodele eller ta båten till Gustafsbergs brygga, 200 meter från oss.