Se och göra

Skenstaboa gårdsbutik i Dalsjöfors

Skenstaboa gårdsbutik i Dalsjöfors

I vår ladugård ligger vår mysiga gårdsbutik. Här har vi ett blandat och varierat sortiment av närproducerade godsaker, mat från andra gårdsbutiker runt om i Sverige, presentartiklar, presentkorgar mm.

Det vi har blivit mest kända för är kanske våra korgar, som är en mycket uppskattad gåva till födelsedag, skolavslutning eller som en "gå-bort-present"! Se våra färdiga korgar i butiken eller så skapar vi efter dina önskemål. Korgarna är fint inslagna i cellofan och rosett. Vi gör också enklare arrangemang i cellofan eller i små trevliga papperspåsar.

Sedan 20 år tillbaka har Roger drivit självplockning av jordgubbar i Dalsjöfors. Under säsong (Visst längtar man till sommaren!) är du välkommen att plocka själv eller i mån av tillgång beställa färdigplockade.

Vi får även mycket uppskattning för vår grillkol. Grillkolen tillverkar vi i vår kolmila. Naturligtvis av förstklassig ved från vår egen skog.

Annika och Roger Lundberg

Beställ din presentkorg eller Sjuhäradslåda

Det finns alltid färdiga förslag att välja på i gårdsbutiken. Du kan också beställa eller så plockar vi ihop efter dina önskemål! Det finns både korgar, lådor och små Gå-bort-arrangemang i cellofanpåse.
Ring gärna om du vill hämta korg/låda annan tid än våra öppettider! Det går oftast att lösa!

Här är lite förslag på vad vi kan erbjuda:
Presentkorgar
En mycket uppskattad gåva till den som har allt. Korgarna är fyllda med produkter vi säljer i butiken, tex. cider, saft, senap, choklad, sylt, saft, marmelad, skorpor, kryddor och vinäger, och fint inslagna i cellofan och vackra band. Se våra färdiga förslag i butiken eller så skapar vi efter dina önskemål!

Sjuhäradslådor
Trälådor fyllda med godsaker från 7-häradsbygden! Senap från Öxabäck, marmelad från Mårdaklev, honung från bikupor bakom vår lagård(sköts av Ingvar Carlsson i Sexdrega), ekologisk rapsolja mm.

Lokalproducerat i Väst
För att vidga vyerna något har vi tagit in produkter från Lokalproducerat i Väst. Bla. knäckebröd och skorpor från Östra Tunhem och marmelader och sylter från Brevé i Kungälv.

Granförsäljning

I anslutning till vår gårdsbutik säljer vi även julgranar i december, både svensk rödgran, men även kungsgran. Allt från egen odling. Givetvis nätar vi in din gran om du så önskar.

Egenproducerad grillkol och brasved

Vi milar själva med lövved från egen skog och kan på så sätt garantera renaste kol av bästa kvalitet.

Jordgubbar

På sommaren har vi självplockning av jordgubbar. Plocka jordgubbar själv eller välj det bekvämare alternativet att köpa färdigplockade. För aktuella öppettider se vår hemsida eller facebook.

Recept

På vår hemsida hittar du massor av recept du kan laga med våra produkter, naturligtvis främst jordgubbar och fisk från Norra ishavet.

Kontaktinformation

Skänstad Assargården
516 91 Dalsjöfors
Kontaktperson: Annika Lundberg
Telefon: 033-272863
Telefon: 0707-437170

E-post: info@skenstaboa.se
Hemsida: www.skenstaboa.se

Hitta hit

Öppettider

se skenstaboa.se

Res med kollektivtrafiken

Fakta

I vår ladugård ligger vår mysiga gårdsbutik! Här har vi ett blandat och varierat sortiment av närproducerade godsaker, mat från andra gårdsbutiker runt om i Sverige , presentartiklar, presentkorgar, fryst fisk från Island mm. Självplock av jordgubbar på sommaren, egenproducerad grillkol mm.

Vägbeskrivning

Kör mot Dannike om du är inne i Dalsjöfors. Strax innan badplatsen i Dalsjön ligger en antikaffär - där svänger man in mot Skänstad. Efter ca 400 meter kommer skarp högerkurva och precis i den kurvan ligger vår gård och gårdsbutik snett fram till vänster.