Boende

Ställplats Göta kanal - Forsvik

Ställplats Göta kanal - Forsvik

I Forsvik, 15 meter från kanalbanken, har vi anlagt en ny ställplats för husbilar och husvagnar som öppnades 2012. Här står du på första parkett med underbar utsikt över kanalområdet och kan njuta av båtlivet och slussning på nära håll.

 

Forsvik

I Forsvik finns Göta kanals äldsta sluss med Sveriges äldsta järnbro, båda invigda 1813. Här kan man uppleva hur båtarna slussas upp från Vättern i kanalens högsta enkelsluss med en fallhöjd på 3,5 meter till sjön Viken på sin färd västerut. Likväl kan man se dem slussa ner på sin resa österut.

Forsvik är ett gammalt brukssamhälle, här finns Forsviks Bruk, ett regionalt museum med välbevarade byggnader och utställningar som visar hur verksamheten vid bruket såg ut på 1800- och 1900-talet.

På Forsviks Varv har man byggt en kopia av Hjulångaren Eric Nordevall som sjönk på Vättern 1856. Hjulångaren är nu färdig och ligger i Bottensjön utanför varvet. På sommaren har man möjlighet att gå ombord och få en guidad visning, man kan också åka kortare dagsturer med Hjulångaren.

Kontaktinformation

Kanalbutiken 5 knop
Forsviks sluss
54673 Forsvik
Kontaktperson: Håkan Carlsson
Telefon: 0722-241211

E-post: info@5knop.se

Hitta hit

Öppettider

Vi har inga bokningsbara platser.

Det finns möjlighet att stå på ställplatsen året runt.
Tillgång till servicehuset med wc, dusch, tvättstuga och färskvatten har man under perioden maj-september.

Prisinformation

Priser maj-september 2019
150 kr / natt

Avgift erläggs under sommarsäsong i Kanalbutiken 5 Knop.
Om kanalbutiken är stängd går det bra att invänta personal från Kanalbutiken 5 knop som kommer kvällstid & hämtar upp avgiften. Kontant betalning, swish eller bankkort.

 

Fakta

15 platser, ej el.

Faciliteter

Dusch
Kiosk
Kreditkort accepteras
Restaurang med fullständiga rättigheter
Torktumlare/-skåp/-rum
Tvättmaskin
WC/Toalett