Paket/Erbjudande

Gårdarna Runt Sjön på cykel - boende på Åsundsholm

En del av: Åsundsholm Golf & Country Club
Boka

Upplev Birgit Th Sparres romaner Gårdarna runt Sjön på cykel! Bo i Birgit Th Sparres författarbostad på vackra Åsundsholm, med fin vy över Åsunden. Besök Hofsnäs Herrgård, känd för sin goda mat och sitt fritidsområde Torpanäset naturreservat med Hofsnäs Naturstigar. Missa inte att besöka Torpa Stenhus, en väl bevarad medeltida borg som erbjuder guidade turer i historisk miljö. Cykelturen tar dig runt på mindre trafikerade vägar som mestadels är asfalterade. Här finns många möjligheter att stanna till för ett bad eller en paus i de vackra omgivningarna.

 

Åsundsholm hittar du i södra delarna av Ulricehamn. Ulricehamn ligger mellan Borås och Jönköping, ca 30 minuter med bil från båda håll. Från Göteborg tar du dig hit på en timme. Åsundsholm är en del av Västsverige, en region som erbjuder både kust och inland.

Dag 1 Åsundsholm- Hofsnäs-Torpa-Åsundsholm (31 km)

Ni anländer till Åsundsholm, och checkar in på boendet som har toalett och dusch på rummen. Anländ gärna på förmiddagen. Hos oss får ni med er lunchpaket och färdbeskrivning runt sjön. Ni kommer att passera flera av Gårdarna runt sjön som har många intressanta berättelser, så fort ni ser något intressant är det bara att stanna till längs vägen. Börja er färd mot Hofsnäs Herrgård (Lindö i Gårdarna runt sjön) som ligger mitt i natursköna Torpanäsets naturreservat. Stanna för en fika eller ett bad, eller ta en promenad på de fina rundslingorna på Hofsnäs Naturstigar. Vid Hofsnäs kan man även hyra båtar för fiske. Fortsätt sedan färden genom den vackra trädallén mot Torpa Stenhus (Heljö i Gårdarna runt sjön). Här upplever du den unika arkitekturen tillsammans med spännande historier på slottet som att bland annat Gustav Vasa en gång friade här. Varje sommar anordnas medeltidsdagar i hög klass, under stenhuset finns också en hantverksbod. Fortsätt sedan er cykelfärd genom en naturskön miljö tillbaka till Åsundsholm.

Leden är till största del asfalterad och går på slingrande och mindre trafikerade bilvägar.

Dag 2 Upptäck omgivningarna

Förutom ovan nämnda gårdar så har omgivningarna mer att erbjuda. Åsundsholm erbjuder en förstklassig golfbana. I närheten ligger även Gällstad, där du lätt kan spendera en dag för shopping. Ett stenkast bort (4 km) ligger cykellederna Ätradalsleden samt Sjuhäradsrundan . På Ätradalsleden kan du ta dig vidare mot Falköping eller ner mot Falkenberg och Kattegattleden. I sydlig riktning rekommenderar vi ett stopp på Glasets Hus, en mötesplats och glasmuseum där du kan blåsa dit egna glas samt få höra berättelsen om glasets historia och den berömda ABSOLUT-flaskan. Jämte ligger en gata full med second hand butiker. Om du cyklar norrut på Ätradalsleden rekommenderar vi ett stopp i Ulricehamns mysiga stadskärna bland cafeéer och butiker. Missa inte att promenera längs med den vackra strandpromenaden där du just kom med cykel. Bra boende i närheten hittar du bland annat på Hofsnäs Herrgård och Skotteksgården.

Detta ingår:

-          Övernattning på Åsundsholm(del i dubbelrum)

-          Färdbeskrivning

-          Frukost

-          Lunchpaket

-          Middag (Tillval trerätters – 195 kr/person)

Kontaktinformation

Åsundsholm Golf & Country Club
Åsundsholm
520 11 Vegby
Kontaktperson: Fredrik Gunnardo
Telefon: 0321-26670
Bokning: 0321-26670

E-post: info@asundsholm.se
Hemsida: http://www.asundsholm.se

Hitta hit

Öppettider

Öppet dagligen under säsong (april-september), se hemsida för aktuella öppettider.

;

Prisinformation

Pris från 995 kr / person (ankomst sön-tors)

1095 kr / person (ankomst fre-lör).

Enkelrumstillägg: 200 kr/ person.

Fakta

Detta ingår:

-          Övernattning på Åsundsholm(del i dubbelrum)

-          Färdbeskrivning

-          Frukost

-          Lunchpaket

-          Middag (Tillval trerätters – 195 kr/person)

Pris från 995 kr / person (ankomst sön-tors)

1095 kr / person (ankomst fre-lör).

Enkelrumstillägg: 200 kr/ person.

Medtag:

-          Egen cykel

Om du vill hyra cykel finns det ett begränsat antal cyklar på Åsundsholm, i övrigt går det att hyra på Bryggan i Ulricehamn, Skotteksgården i Ulricehamn och på Glasets Hus i Limmared.

Vägbeskrivning

Gällstad 8 km
Ulricehamn 20 km
Borås 30 km
Jönköping 65 km
Landvetter 70 km
Göteborg 95 km

Faciliteter

Bar
Enklare servering
Uteservering
Lunch
Rökfria rum
Terrass / Balkong
Cykeluthyrning
Golf
Restaurang med fullständiga rättigheter
Badplats