Paket/Erbjudande

Minipaket med Cykel längs Göta kanal, 2-dagar

En del av: Pensionat Prästgården, Töreboda

Dag 1 Töreboda - Sjötorp - Jonsboda
(Cykeltur 47 km)

Er cykelsemester startar i Töreboda och går på den gamla dragvägen utmed Göta kanal till Sjötorp. I Sjötorp blir ni serverad lunch på Café Baltzar. För att få veta lite mer om hur kanalen byggdes, får ni inträde till kanalmuséet som ligger i Sjötorps hamn. När andan faller på vänder ni cykeln tillbaka mot Töreboda och fortsätter ytterligare 7 km till Jonsboda Café & Camping. På vägen dit kan ni passa på att göra ett stopp i Norrkvarn där Minikanalen finns, en miniatyrmodell av Göta kanal. Det är spännande för alla åldrar.

Jonsboda är en riktig sommaridyll, här känner man lugnet in på bara kroppen. Ni kommer att bo och äta alldeles intill kanalen med korna som granne. Båtarna tuffar förbi under tiden medans ni avnjuter den härliga sommarbufféen på kvällen. Har ni lust att fiska finns det metspö och flytvästar att låna. Tänk vad härligt att sitta vid båtbryggan med metspöt. På kvällen rekommenderar vi en stund i den vedeldade bastun som ligger alldeles intill kanalkanten. Detta kan man kalla en riktig cykelsemester med total avkoppling.

Dag 2  Jonsboda - Tåtorp - Töreboda
(Cykeltur 25 km)

Efter en god frukost går cykelturen vidare mot Tåtorp. På vägen passerar ni Wassbacken och därefter ön Lanthöjden där ni kan bese den sju meter höga obelisken som markerar kanalens högsta landpunkt på 91,5 m över havet. Fortsätt den härliga turen till vackra Tåtorp, här mynnar Göta kanal ut i sjön Viken. I Tåtorp kan ni bese en av Göta kanals två bevarade handvevade slussar. Den andra finns i Borensberg på östgötasidan. När ni känner er nöjda för dagen cyklar ni tillbaka till Töreboda där cyklarna återlämnas senast kl 19.00.

Har ni långt att resa?
För att slippa stress, boka gärna en extra natt på Pensionat Prästgården!  Pigga och utvilade är ni redo för att njuta av dagarna längs Göta kanal.

Kontaktinformation

Nygatan 2
TÖREBODA
Kontaktperson: Urban Brånfelt
Telefon: 0506-12500
Bokning: 0506-12500

E-post: info@upplevelsepaket.se
Hemsida: http://www.upplevelsepaket.se

Öppettider

1 maj - 31 augusti 2020

Prisinformation

2020

Vuxen:           1350 SEK
Barn 8-12 år: 1100 SEK
Barn 2-7 år:    500 SEK

Nu kan du enkelt boka din resa på vår hemsida.

www.upplevelsepaket.se

 

Fakta

1 st Övernattning Jonsboda Café & Camping exkl. sängkläder del i 4-bäddsstuga
1 st Lunch
1 st Sommarbuffé (exkl. dryck)
1 st Frukostbuffé
1 st Biljett till Göta kanalmuseét
1 st Cykel 3-växlad med cykelkorg och hjälm (från 8 år)
1 st Cykelkarta
1 st Färdbeskrivning