Paket/Erbjudande

Minisemester med cykel längs Göta kanal, Start Töreboda

Prisexempel

1800 SEK

Dag 1 Töreboda - Sjötorp - Töreboda
(cykeltur 40 km)

Cykelsemestern utgår från Töreboda, perfekt då man kommer med tåg. Därifrån trampar man utmed Göta kanal förbi 16 slussar till Sjötorp vid Vänern. I Sjötorp blir man serverad lunch på Café Baltzar vid hamnbassängen. För att veta lite mera om hur kanalen byggdes får ni inträde till kanalmuséet som ligger vid Sjötorps hamn. När andan faller på vänder man cykelturen åter mot Töreboda. Ni bor på B&B i Töreboda och middagen serveras på närbelägen restaurang.

Dag 2  Töreboda -  Tåtorp - Töreboda
(Cykeltur 34 km)

Efter en god frukost på Pensionat Prästgården går cykelturen vidare mot Tåtorp och slutligen åter till Töreboda. På vägen passerar ni Wassbacken och därefter ön Lanthöjden där ni kan bese den sju meter höga obelisken som markerar kanalens högsta landpunkt på 91,5 m över havet. Fortsätt den härliga turen till vackra Tåtorp, här mynnar Göta kanal ut i sjön Viken. I Tåtorp kan ni bese en av kanalens två handmanövrerade slussar. Denna sluss byggdes år 1814 och är en nivåsluss, den reglerar vattenståndet mellan kanalen och sjön Viken och har en fallhöjd på 0,2 meter.

Har ni långt att resa?
För att slippa stress, boka gärna en extra natt på B&B i Töreboda! Pigga och utvilade är ni redo för att njuta av dagarna längs Göta kanal.

Har ni långt att resa?
För att slippa stress, boka gärna en extra natt på B&B i Töreboda!  Pigga och utvilade är ni redo för att njuta av dagarna längs Göta kanal.

Nygatan 2
TÖREBODA
0506-12500
info@upplevelsepaket.se
http://www.upplevelsepaket.se

Prisinformation

Prisexempel
1800 SEK
Vuxen

2021

Vuxen:           1800 SEK
Barn 8-12 år: 1600 SEK
Barn 2-7 år:    500 SEK

Nu kan du enkelt boka din resa på vår hemsida.

www.upplevelsepaket.se

 

Öppettider

1 maj - 31 oktober 2021

Fakta

1 st Övernattning B&B i Töreboda exkl sänglinne
1 st Lunch
1 st Middag exkl dryck
1 st Frukostbuffé
1 st Inträde till Göta kanalmuseét
1 st Cykel 3-växlad med cykelkorg och hjälm (från 8 år)
1 st Cykelkarta
1 st Färdbeskrivning
Cykelservice gäller hyrda cyklar