Boende

Hotell Aqva Restaurang & Bar ***

Hotell Aqva är ett litet mysigt hotell mitt i centrum av Sjöstaden Mariestad, Vänerns Pärla. Aqvas Restaurang erbjuder lokalproducerad mat och kvalitetsdrycker från baren med fullständiga rättigheter. Här hittar du lätt lediga gratisparkeringar och nära till det mesta.

Vi högprioriterar gott värdskap och har kunskap om vårt Biosfärområde Vänerskärgården med Kinnekulle. Här värdesätter vi områdets natur och kultur samt strävar efter alltmer hållbara arbetsätt. Prata gärna med Sofia som är ambassadör för området. Vi talar flera olika språk.

Våra rum

Hotellet har 19 rum och 34 bäddar, fördelat på dubbel- , enkel-, familjerum och en Juniorsvit. Alla rum är olikt inredda med TV, toalett/dusch, hårfön, arbetsbord och arbetsbelysning. Finns även rum för dig med husdjur. Fritt WiFi. Rummen finns i två plan. Eftersom hiss saknas bär vi gärna dina väskor.

Är du fikasugen?

Varsågod! Kaffe/te, kakor finns tillgängligt dygnet runt. Aqvas frukostbuffé är uppskattad och dukad med mycket kärlek. Den är riklig och består av både varma och kalla rätter.  

Restaurang & Bar

Många av kökets råvaror är lokalproducerade och flera är ekologiskt odlade. Ägarfamiljen fiskar, plockar bär och svamp till menyerna som blir vad årstiden ger. Vi samverkar med bygdens bönder/fiskare och väver gärna in kulturen och dess historia vid serveringspresentation. Ibland överraskar Vänerns sjöväsen ”Koffa” med munspel och sin story.

Delikatessen Vänerlöjrom kan avnjutas på en toast med ett glas Prosecco…himmelskt gott!

Vänerns lake serveras rökt, friterad, kokt och stekt beroende på årstid. Vi tillverkar egna potatischips med potatis från Torsö i Vänern. Bakar egna skorpor och knäckebröd. Klings glass och våra bakade havreflarn med blåbär från öarna sitter som en smäck!

Vi gör egna hamburgare av nötkött från ön Dillö där tillbehören är hemgjord salsa. Den kokas av hotellfrukostens grönsaker som blivit kvar.

Smaka gärna lokala öl från bygdens Mikrobryggerier samt viner och olivoljor från Familjen Tommasis fina Italienska gårdar. Givetvis finns Mariestadsölet och ett gediget sortiment av whisky.

Kontaktinformation

Viktoriagatan 15
Mariestad
Kontaktperson: Sofia Svensson
Telefon: 0501-19515
Bokning: 0501-19515
Fax: 0501-19518

E-post: info@aqva.se
Hemsida: http://www.aqva.se

Hitta hit

Öppettider

Incheckning från 16.00
Utcheckning senast 11.00

Receptionen är öppen och bemannad
Vardagar 7:00 – 11:00 och 16:00 – 21:00
Helger 8.00 - 11.00

Frukostbuffé serveras
Vardagar 7:00 – 9:00
Helger 8.00 - 10.00

Dygnetruntjour +46 501-195 15 för kontakt med personal

Restaurangens öppettider:
Mån-tors: 18.00-20.00
Fre-sön: öppet efter behov

Teman som ”Vänertapas” och ”Löjromsfrossor från Vänerhavet” med dryckespaket kan förbokas för grupper, min 15-20 p./grupp, alla dagar i veckan

Mer från Hotell Aqva Restaurang & Bar ***

Utbud

Prisinformation

2017:

Enkelrum SEK 995
Dubbelrum SEK 1195
Juniorsvit SEK 1395

Extrabädd SEK 200
Djurtillägg SEK 200

Frukostbuffé ingår

Res med kollektivtrafiken

Fakta

Rökfritt hotell. Fri parkering. Möjlighet till garage. 23 st tv-kanaler.

Mitt emot hotellbyggnaden finns välsorterad ICA med spelbutik och uttagsautomat. Närhet till shopping, restauranger, systembolag, caféer och olika sevärdheter.

Några min promenad till buss- och järnvägsstation, idrottsarenor, ishall, badhus, bibliotek, högskola, teater, Gamla Stan, domkyrkan och hamnen.

Vi samarbetar med Torsö Skärgårdsnjut & Konsult med bl.a. bussguidning på Torsö, Brommö och företagsevent/kick off. www.skargardsnjut.se

Samarbetar med gym, ca 3 min promenad från hotellet, 50% rabatt.

Även fritt utegym vid stranden året runt. På sommaren finns flera minigolfbanor i centrum.

Samarbetar med Mariestads Taxi som ger dig rabatterade priser till golfbanan.

  • Antal rum: 19  
  • Antal bäddar: 34
  • Juniorsvit: 1
  • Antal platser i restaurangen: 34
  • Antal platser på utegården: 26
  • Golfpaket och MC-paket
  • Djurrum finns

Faciliteter

  • Uteservering