Äta

Brännö Värdshus, Göteborgs södra skärgård

Brännö Värdshus

Idylliskt mitt på Brännö i Göteborg's södra skärgård ligger Brännö Värdshus. Det byggdes i skyddat läge mitt på ön med känslan av havet påtagligt närvarande runt om.
Inomhus i den äldre delen finns plats för ca 40 gäster och i det nybyggda glashuset ryms vi upp mot 100 gäster.
Uteserveringen ger många möjligheter att njuta av sommaren i skärgården.

Lasse Dahlquist

Lasse Dahlquist, Brännö's mest kända person, har fått ett rum inrett av Lasse Dahlquist-sällskapet. Bilder längs väggarna speglar Lasses livsverk.

Meny

Värdshusets meny består av bistro meny och à la carte. För en mer aktuell meny besök vår hemsida www.brannovardshus.se.

Bageri

Värdshusets eget bageri bakar färskt bröd till restaurangen och för försäljning över disk. Övernattande gäster på Pensionat Baggen får även njuta av nybakat bröd på frukostbuffén.

Historia

Gamla delen av Brännö Värdshus byggdes år 1900 av mästerlotsen Otto Granström och hans hustru Josefina. Otto och Josefina fick fyra barn Algot, mästerlots, Harald, sjöman, Gurli, sömmerska och Gustaf, sjökapten.

Vid sidan av lotsyrket höll sig familjen , som alla andra på Brännö med ko, gris och får. Det och fiske fick dryga ut den knappa och osäkra lotslönen.

Flera porträtt av familjen, lotsbåtar och andra fartyg hänger fortfarande kvar i restaurangen och minner om svunna tider och ger en intim och särpräglad miljö.

Den nya delen med kök, bageri med försäljningslokal och Värdshuset startade pingsten 1995.

Kontaktinformation

Husviksvägen 52

Telefon: 031-970478
Bokning: 031-973880
Fax: 031-972139

E-post: info@brannovardshus.se
Hemsida: http://www.brannovardshus.se

Hitta hit

Öppettider

Öppettider Restaurangen

För aktuella öppettider se www.brannovardshus.se

Mer från Brännö Värdshus, Göteborgs södra skärgård

Utbud

Res med kollektivtrafiken

Samma biljett gäller om du har åkt spårvagn. Till värdhuset tar det ca 15 minuter att promera

Fakta

Håll utkik efter våra speciella helg- och weekenderbjudanden på samt på musikevenemang

www.brannovardshus.se.

Vägbeskrivning

Du tar dig enkelt med bil eller kollektivtrafik från centrala Göteborg till Saltholmen. Med spårvagn tar det ca 30 minuter. Från Saltholmen avgår skärgårdsbåtarna ut till oss på Brännö ungefär en gång i timmen. Sedan tar den snabbaste båtturen endast 18 minuter ut till Brännö.

Tänk på att hela Södra Skärgården är bilfri, så bilen måste lämnas på Saltholmen. Vid båtterminalen finns begränsat antal platser. Vid Långedrag och Hinsholmen finns det däremot stora parkeringar, med avgift för flera dagar. Härifrån kan du ta spårvagnen den sista biten eller promenera bort till Saltholmen (ca 15 min). Det är som regel svårt att hitta ledig parkeringsplats vid Saltholmen. Vid Långedrags spårvagnshållplats finns flera olika parkeringar och där är det som regel lättare att hitta ledig plats. Strax innan Långedrag finns digitala infotavlor som visar hur många lediga platser som finns på de olika områdena. Alla parkeringsplatser är avgiftsbelagda.

Från centralen avgår varje dag spårvagn 11 med täta turer ut till Saltholmen, på sommaren även spårvagn 9. Expressbuss, ”Ösnabben” nr 114, avgår från Nils Ericssons-terminalen, Lilla bommen, Stenpiren och Järnvågen på vardagar, i anslutning till morgonbåtarna och eftermiddagsbåtarna. Spårvagn och buss stannar precis utanför Skärgårdsbåtsterminalen. Tänk på att om du löst biljett på spårvagnen/buss så gäller även den på båten (köpt biljett gäller i 90 minuter).

Faciliteter

 • Bar
 • Uteservering
 • Affär
 • Bastu
 • Cykeluthyrning
 • Konferensmöjligheter
 • Kreditkort accepteras
 • Restaurang med fullständiga rättigheter
 • Barnmeny
 • Badplats
 • Gratis WiFi