Se och göra

Trollingfiske efter lax och öring i Vänern

Fisket med Dalsland Fishing

Vi trollingfiskar efter stora och stridbara laxar och öringar! Ibland fångas även andra sportfiskar såsom stor gädda, abborre och gös.

Vänern är ett av Europas bästa trollingvatten på lax och öring och är vårt "hemmavatten". Vi fiskar med 10 spön samtidigt och söker fisken både på djupet och i ytan beroende på säsong och vattentemperatur.

När det hugger är det du som fightar fisken på spöt! Om du vill så har du full assistens av mig som guide. Vänerns laxar och öringar "bjuder ofta upp" till tufft motstånd och de som upplevt detta förblir lyriska över spänningen och totalupplevelsen! Proffs eller amatör, familj eller företag - alla kan testa detta spännande fiske!

Båten

Båten – McLay 751 Cabin Cruiser
En båt som är specialdesignad för trollingfiske på stora öppna vatten. Tillverkad på Nya Zealand och byggd i 100% aluminium. Extra förstärkningar i skrovet och helsvetsad konstruktion som klarar det mesta.

Stort akterdäck för fiske och värme i kabinen är andra fördelar. Båda akterhörnen skyddas av räcken som ger effektiv och säker håvning av fisken. Fyra sittplatser ute på akterdäck.

Motor – Suzuki 300 HP 4-stroke
I aktern sitter kraftpaketet! En Suzuki 300 HP fyrtakt som snabbt och bekvämt flyttar oss ut till de bästa fiskeplatserna. Med tillbehöret ”Troll Control” kan vi hålla exakt fiskefart. Den tysta diskreta gången gör att vi ”glömmer bort” motorn under själva fisket.

Fullutrustad för trollingfiske
Bl.a. autopilot, Cannon djupriggar, egendesignade outriggers (DF Outriggers) spön o rullar från Tica respektive Daiwa (Bios), marinelektronik från Lowrance och Simrad, radar, alla tänkbara båttillbehör och belysning m.m.

Trots båtens storlek är vi alltid trailerbara. Det innebär att vi snabbt med trailer kan förflytta oss till andra vatten om så behövs. Fisket, väder och vind avgör var vi sjösätter båten!

Boende

Vi kan erbjuda flera olika typer av boende beroende på dina önskemål. Alla är mycket prisvärda! Vi kan ordna enkla eller mer moderna stugor med avskilt läge vid Vänern eller vid något av sjöarna. Alt. stuga på camping med närhet till service och restauranger m.m. Vill du hellre ha sjöbod eller hotell så ordnar vi det också. Vi kan rekommendera - men det är du som väljer! Vi lämnar kompletta paketförslag.

Säkerhet

Vi sätter säkerheten högt. Flytoveraller eller flytkragar ingår alltid i våra priser. VHF-radio finns ombord med direktkoppling till sjöräddning, båtens skrov är fyllt med luftfyllda kuddar om det värsta skulle hända. Det finns också en uppblåsbar livflotte ombord för 6 personer samt nödraketer. Marknadens bästa försäkringar från Atlantica finns också med bl.a. P&I Försäkring för charterverksamhet. Det innebär att våra kunder alltid är försäkrade mot skador som kan uppstå i samband med fisket. Det viktigaste av allt är att inte gå ut i öppen sjö på Vänern vid hårt väder. Gränsen för detta har vi lagt vid ca 9-10 m/sek. Då söker vi hellre upp fisken på andra sjöar eller försöker hitta "lä-vatten".

Kontaktinformation

Norra Grean Ekeudde
66691 Bengtsfors
Kontaktperson: Fiskeguide Tommy Nerstrand
Telefon: 0531-10018
Telefon: 070-8807222
Bokning: 0531-10018

E-post: info@dalslandfishing.com
Hemsida: www.dalslandfishing.com

Öppettider

Alla dagar hela året! (om väder och förutsättningar tillåter).

Prisinformation

För aktuella priser se vår hemsida. 

Fakta

Ingår alltid: Varma flytoveraller eller moderna uppblåsbara flytkragar. All fiskeutrustning finns ombord. Full guideservice! Lagom antal fiskande ombord: 2-4 pers. (Max 5 pers.).

Vägbeskrivning

Vårt område nås enkelt med endast 2 timmars bilfärd från Göteborg eller Oslo.