Äta

VinContoret Tidaholm

VinContoret – kärlek till det goda i livet

VinContoret Tidaholm Vulcan ligger i den gamla tändsticksfabriken vid ån Tidan och har sina rötter i den europeiska vinkulturen. Det handlar inte enbart om själva vinet utan om en kärlek till det goda i livet, oavsett om det är dryck, mat, cigarrer, konst, resor, natur eller möten med andra människor.

Hit är du välkommen för att njuta av både smaker och miljö. Vi har egen restaurang och när du bokar en aktivitet hos oss ingår alltid dryckesprovning och måltidsmeny. Vilket paket du än väljer kan du vara säker på att få en smakupplevelse utöver det vanliga. Du kan också lagra ditt eget vin i vår vinkällare. Då får du dessutom egna nycklar till huset.

Gedigen kunskap

Det är Granqvist Beverage House som ligger bakom VinContoret. Vi har importerat och sålt kvalitetsvin och kvalitetssprit från hela världen sedan 1982 och har lång erfarenhet av provningar, utbildningar och vinresor. I flera år har vi också levererat vin till Nobelmiddagen. Kunskapen och kontaktnätet från över 30 år i branschen samlas i VinContoret Tidaholm.

... och sinnliga upplevelser

Kanske vill du lära dig mer om vin och andra drycker tillsammans med dina vänner eller kollegor. Vara med på en provning av choklad, cigarrer eller ost, uppleva kräftfiske, resa med oss till en vingård eller ta del av ett kulturevenemang. På VinContoret Tidaholm finns upplevelser för alla sinnen.

En egen vinkällare …

I VinContoret Tidaholm kan du enkelt skaffa dig en egen vinkällare i lokaler som har de bästa förutsättningarna för vinets mognadsprocess.

Vi erbjuder privatpersoner och företag en exklusiv möjlighet att lagra vin i vår unika vinkällare. Utöver ideala lagringsförhållanden har vinkällaren flera umgängesrum där du som medlem kan ta med dig vänner, kollegor eller affärsbekanta.

En dag på VinContoret Tidaholm

När du går över bron till VinContoret Tidaholm Vulcanön stiger du in i en annan värld. Ett besök kanske innebär en whiskyprovning, chokladprovning, cigarrprovning eller kanske en föreläsning om vin. VinContoret Tidaholm erbjuder även restaurang där köket ibland besöks av gästkockar. I angränsade ån Tidan finns under slutet av sommaren även möjlighet till kräftfiske.

Möten & mat

Låt oss ge dig mersmak.
Vin och andra drycker är kärnan i vår verksamhet. Du kan komma hit och bara njuta på din lediga tid, eller kombinera besöket med ett affärsmöte eller en konferens. Vi har egen restaurang och flera olika mötesrum där vi har möjlighet att ta emot upp till 80 personer.

När du bokar en aktivitet hos oss ingår alltid dryckesprovning och måltidsmeny. Du bestämmer dig för dryckespaket först och sedan rekommenderar vi passande mat till det. Vi har valt att kalla våra olika paket för brons, silver, guld och platina. Det är vårt sätt att beskriva vilken nivå vi lägger provningarna och vad som ingår i menyerna. Vilket paket du än väljer kan du vara säker på att få en smakupplevelse utöver det vanliga.

Övernattning

I Tidaholm finns ett flertal boendealternativ som du själv reserverar inför ditt besök hos oss. Läs mer om boendealternativen här.

VinContoret samarbetar även med Hotell Scandic Billingen i Skövde. Scandic erbjuder övernattning inklusive taxiresa tur och retur Skövde - Tidaholm. Kontakta VinContoret för mer information om hur du bokar.

Vid flerdagarsvistelser då du konfererar hos VinContoret övernattar du hos någon av våra hotellpartners. Vi samarbetar bland annat med det anrika Stadshotellet i Tidaholm, som ligger bara ett stenkast från VinContorets lokaler, samt med Hotell Scandic Billingen i Skövde. Vi ombesörjer din bokning.

Filmen om VinContoret

Med hjälp av rörlig bild kan du följa med på en spännande rundvandring i och omkring byggnaden på Vulcanön i Tidaholm. Filmen tar dig med till cigarrum, matsalar, konferensrum samt inte minst till VinContorets källarplan och vår unika vinkällare.
Klicka på länken för att titta på filmen.

Kontaktinformation

Vulcanön
522 30 Tidaholm
Kontaktperson: Johan Granqvist
Telefon: 0502-250000
Fax: 0502-15888

E-post: tidaholm@vincontoret.se
Hemsida: http://www.vincontoret.se/t...

Hitta hit

Öppettider

se www.vincontoret.se/tidaholm

Res med kollektivtrafiken

Fakta

EXEMPEL PÅ GRUNDERBJUDANDEN ÄR:
– Vinlagringskällare för privatpersoner och företag.
– Provningar av drycker, cigarrer, choklad,
ost och delikatesser.
– Restaurang för bokade sällskap.
– Utvecklande möten på ledig tid eller i jobbet.
– Kurser.
– Temahelger.
– Resor.
– Kulturupplevelser.

Vägbeskrivning

VinContoret Tidaholm är beläget på Vulcanön mitt i centrala Tidaholm