Se och göra

Handens Hus, Medelplana

Handens Hus ligger på Kinnekulles västra sida, i närheten av Medelplana kyrka, med utsikt över Vänern. I det gamla stenhuset hittar du en vävatelje med tillhörande hantverksbutik samt en antikhandel med inriktning på allmoge. Kaffe dricker du i trevlig trädgårdsmiljö.

Hantverk

Inriktningen på hantverket är främst vävateljens egna produktion, med allt från mattor till plädar, dukar och handdukar - allt med egen design.
Ytterligare hantverkare ställer också ut sina alster i Handen Hus. T.ex. silversmide och smycken av järntråd. Butiken säljer också ett utvalt sortiment av linnefrottéhandukar och naturtvålar samt inredningsdetaljer för både trädgård och hem.

Antikt & Allmoge

Vävateljen är också butik för antikt och allmoge. Här hittar du den personliga presenten både bland det nytillverkade hantverket eller de gamla fina sakerna. Det är blandningen och miljön som skapar stämningen. Medan du tittar runt kan du också se vad som är på gång i vävstolarna just för tillfället.

Sommarcafé

Njut en kopp kaffe med hembakt bulle eller kanske en glass. Är det soligt sitter Du under parasollen ute på gården – regnar det så tänder vi braskaminen i vår nya ljusa inglasade kaffestuge.

Info Point - Turistserviceplats

Handens Hur är en Info Point - Turistserviceplats. Här kan den som besöker Läckö-Kinnekullebygden hämta informationsmaterial och kartor. Du kan också få muntlig information om besöksmål, aktuella aktiviteter och serviceutbud.

Kontaktinformation

Handens Hus
Hisingsgården Medelplana
53394 Medelplana
Kontaktperson: Lena Rundqvist
Telefon: 0510-544240

E-post: lena@handenshus.se
Hemsida: www.handenshus.se

Hitta hit

Öppettider

Maj-augusti tor-sön 12-18

Midsommarveckan, torsdag och fredag är stängt. Öppnar på Midsommardagen!

April och September, söndagar 12-17

Välkomna!

Mer från Handens Hus, Medelplana

Utbud

Res med kollektivtrafiken

Kinnekulletåget stannar vid Trolmens station sen får man gå en promenad på ca. 2,5 km. österut upp mot Medelplana. Handens hus ligger inte långt från Medelplana kyrka. Men tänk på att direkttågen inte stannar.

Fakta

Kaffe, glass och hembakat.


BIOSFÄRSOMRÅDE
Kinnekulle med Vänerskärgården är av UNESCO utsett till Biosfärsområde.
Handens Hus är medlemmar i Biosfärsföreningen och driver verksamheten med inriktning på hållbar turistutveckling för området.

Vägbeskrivning

Från väg 44 mellan Götene och Lidköping. Sväng in vid Källby och fortsätt upp mot Kinnekulle. Passera Västerplana kyrka och Medelplana kyrka. Sväng vänster mot Trolmen vid första avfarten efter Medelplana kyrka.