Se och göra

Outdoor West: Upplev land och hav

Boka

Bohuslänska Lysekil är perfekt för äventyrliga utflykter till havs och på land, samtidigt som området bjuder rik lokal historia och matkultur.

Här arrangerar Outdoor West, bekväma och trygga, men samtidigt utmanande upplevelser på den nivå du önskar: Kajak, cykel, vandring och klättring. Soft adventures, event och familjeäventyr. Guidade turer och uthyrning av friluftsutrustning.

OUTDOOR WEST

Vi arrangerar både guidade tematurer och hjälper till med mat, logi och hyra av utrustning för egna upptäcktsfärder i Bohuslän. Verksamheten är igång året runt, inte minst vinterpaddlingen med fisk- och musselsoppa är en upplevelse utöver det vanliga.

Paddla kajak

Du kan till exempel följa med på en guidad kajaktur i Kornöarkipelagen och få höra om öarnas spännande historia med sillfiske och skeppsbrott. Prova vår gourmettur då du både får paddla och tillreda dina egna musslor från en lokal odlare, eller ta med familjen på paddling och krabbmete. 

Cykla

På våra guidade cykelturer upplever du gamla kulturvägar och stenbrott, industrimiljöer, hällristningar och andra fornlämningar. Guiden berättar om vardagslivets mödor förr i tiden och sätter in det vi ser i sitt historiska sammanhang.

Vandra och klättra

När det gäller klättring erbjuder Lysekil med omnejd allt du kan önska. Här finns massor av klätterleder med olika svårighetsgrader och utmaningar. Det finns också goda möjligheter till vandring, scrambling (ett mellanting mellan vandring och klättring) och rapellering (att fira sig nedför berget med hjälp av ett rep) i området. 

Läs mer om våra guidade utflykter under rubrikerna Soft Adventure respektive Familjeäventyr, eller bläddra bland evenemang och erbjudande nedan.

Uthyrning av friluftsutrustning

Förutom äventyrliga utflykter med guide hyr vi ut cyklar, kajaker och klätterutrustning för egenguidade aktiviteter. Läs mer under rubriken Uthyrning.

Vi använder produkter från Point 65, Edelrid, Mad Rock... och har verksamheten igång året om.

Vi står till Er tjänst om ni vill arrangera gruppaktiviteter för företaget, skolklass, möhippa etc... Kontakta oss så lämnar vi ett erbjudande!

Event

Lokalproducerade upplevelser och utmaningar för företag, föreningar, kompisgäng, bröllopsgäster, arbetskamrater, klasståterträff, skolresa, möhippa och svensexa.

Lysekil GUIDE

En del av Outdoor West AB med mer traditionell guidning:

 • Stadspromenader
 • Guidade cykelturer
 • Bussguidning
 • Temaguidningar och uppdrag för föreningar, vänner och släktföreningar mm

Kontaktinformation

Skottegatan 31, efter ök,
Lysekil
Kontaktperson: Fredrik Lundqvist, Wictoria Insulan
Telefon: 0523-15410
Telefon: 0702-158273
Bokning: 0760-407419
Fax: 0523-10447

Arrangör: Outdoor West AB

E-post: info@outdoorwest.se
Hemsida: www.outdoorwest.se

Öppettider

Vi finns på plats i Lysekil året runt och har öppet när de flesta är lediga. Säkrast nås vi på telefon:

16 maj - 30 september:
mån-tor kl 16-20
fre kl 12-20
lör-sön kl 08-17

1 oktober - 15 maj:
fre kl 12-19
lör-sön kl 08-16

Vi finns tillgängliga på telefon och e-post året runt. Lämna meddelande så återkommer vi.

Utlämning av BOKAD utrustning t ex kajaker, klätterutrustning och cyklar sker året runt på överenskommen tid och plats.

Mer från Outdoor West: Upplev land och hav

Utbud

Fakta

 Tidsangivelser anger tidigaste start, och senaste sluttid för deltagarna.

 • Start och samlingsplats varierar mellan våra olika aktiviteter. Anmälda deltagare meddelas därför var samling sker, vanligen ca 18 timmar innan repektive starttid.
 • Beroende på väderförhållandena kan en tur behöva ställas in eller flyttas i tid och rum. Det är alltid ledaren för respektive aktivitet som avgör detta vid varje tillfälle, i samråd med bokade deltagare.
 • Vår ambition är att alltid kunna erbjuda en alternativ aktivitet, t ex kan kajakgäster erbjudas klättring om vindförhållandena är för tuffa.  Säkerhet, omtanke och lyhördhet är våra kärnvärden.
 • Om kunden avbokar senare än 48 timmar innan aktuell starttid debiteras 50% av priset, per person.
 • För fullständiga bokningsvillkor, klicka här.

Faciliteter

 • Cykeluthyrning
 • Kanotuthyrning
 • Kreditkort accepteras
 • Vandringsled
 • Ledarledda barnaktiviteter