Se och göra

Ulricehamn Ski Center – komplett vintersportanläggning

Ulricehamn Ski Center är ett av de bästa och populäraste ställena för vintersport i södra Sverige. Bara 10 mil från Göteborg och 23 mil från Helsingborg hittar du en komplett vintersportanläggning med sju nedfarter och bra skidåkning för hela familjen.

Ulricehamn Ski Center utvecklas ständigt för att leva upp till de önskemål som unga, gamla, vana och ovana skidåkare har. I dag har anläggningen sju liftar och sex nedfarter. Toppmoderna och effektiva snökanoner ger fina förutsättningar i backarna efter bara några dagars kyla.

Mat och värme

Ulricehamn Ski Center har en nyrenoverad restaurang och två värmestugor. I värmestugan finns även möjlighet att köpa fika. I skidshopen hyr du ut all utrustning du behöver. Det finns även mössor, vantar, hjälmar och goggles till försäljning.

Snowpark för alla

I anläggningens Snowpark finns det något för alla, såväl nybörjare som mer erfarna åkare. Parken har flera olika nedfarter med hopp, räcken och boxar. Allt från det lättåkta till det mer avancerade. Räcken och boxar flyttas om under säsongen för att ge besökarna variation mellan besöken. Parken har egen lift och grillplats med musik. 

 

Sydsveriges bästa skidskola

I skidskolan kan alla från nybörjare till avancerade åkare utveckla sin teknik. Både barn som vuxna är välkomna att uppleva glädjen i att förbättra sin skid- och snowboardåkning. I skidskolan finns möjlighet att få både privatlektioner och delta i grupper. Ulricehamn Ski Center är med andra ord en komplett vintersportanläggning för hela familjen.

Kontaktinformation


523 90 Ulricehamn
Kontaktperson: Per Johansson
Telefon: 0321-530050
Bokning: 0321-530050

E-post: info@ucskidcenter.se
Hemsida: www.uc-skidcenter.se

Hitta hit

Öppettider

För aktuella öppettider gå in på www.uc-skidcenter.se

Res med kollektivtrafiken

Fakta

6 nedfarter, 7 liftar
Restaurang, cafe, värmestuga
Skidskola, skidshop belysning
Snowpark,  big jump fallhöjd 135 meter

Vägbeskrivning

Från Ulricehamn tag väg 46 mot Falköping. Följ skyltning Ulricehamn Ski Center. Backen ligger ca 3 km norr om Ulricehamn centrum.

Faciliteter

  • Enklare servering
  • Lunch
  • Internet
  • Kafé
  • Restaurang med fullständiga rättigheter
  • Mikrougn
  • Uteplats
  • Alpin skidanläggning
  • Parkering