Paket/Erbjudande

Cykelsemester längs Göta kanal, Tur & Retur

En del av: Pensionat Prästgården, Töreboda

Dag 1  Sjötorp - Töreboda 
(Cykeltur 20 km)

Cykelsemestern utgår från Sjötorp. Därifrån trampar man utmed Göta kanal förbi 16 slussar till Töreboda som är dagens mål. Ni kommer att cykla på kanalbanken som är helt bilfri och ni har kanalen precis intill er sida. Cykelleden tar er ut på en historisk resa i ett av sveriges största byggnadsverk. Resan går genom mysiga alleér som omgärdar kanalen och ni kommer att uppleva ett skådespel med båtar som glider i lugn takt utmed kanalen. Ni bor på B&B och middagen serveras på närbelägen restaurang ca. 400 meter från B&B

Dag 2  Töreboda -  Tåtorp - Töreboda
(Cykeltur 34 km)

Efter en god frukost går cykelturen vidare mot Tåtorp och slutligen åter till Töreboda. På vägen passerar ni Wassbacken och därefter ön Lanthöjden där ni kan bese den sju meter höga obelisken som markerar kanalens högsta landpunkt på 91,5 m över havet. Fortsätt den härliga turen till vackra Tåtorp, här mynnar Göta kanal ut i sjön Viken. I Tåtorp kan ni bese en av kanalens två handmanövrerade slussar. Denna sluss byggdes år 1814 och är en nivåsluss, den reglerar vattenståndet mellan kanalen och sjön Viken och har en fallhöjd på 0,2 meter. När ni känner er nöjda för dagen cyklar ni tillbaka till Töreboda där övernattning och mat väntar. 


Dag 3   Töreboda - Sjötorp
Njut av frukosten på terassen eller förhoppningsvis kan ni sitta och njuta i den lummiga trädgården till Pensionat Prästgården.
Cyklarna har ni till förfogande även denna dag. För att veta lite mera om hur kanalen byggdes får ni inträde till kanalmuséet som ligger vid Sjötorps hamn. Innan ni åker hem så serveras det lunch på Cafe Baltzar Platen i Sjötorp.

Har ni långt att resa?
För att slippa stress, boka gärna en extra natt på B&B i Töreboda!  Pigga och utvilade är ni redo för att njuta av dagarna längs Göta kanal.

Kontaktinformation

Nygatan 2
TÖREBODA
Kontaktperson: Urban brånfelt
Telefon: 0506-12500
Bokning: 0506-12500

E-post: info@upplevelsepaket.se
Hemsida: http://www.upplevelsepaket.se

Hitta hit

Öppettider

2020

1 Maj - 1 september

Alla dagar

Prisinformation

År 2020

Vuxen                        2700 kr.

8 - 12 år                    2000 kr.

2 - 7 år                         500 kr.

 

 

Fakta

2 st Övernattningar på B&B i Töreboda, del i dubbelrum
1 st Lunch
1 st Lunchpaket
2 st Middagar (exkl dryck)
2 st Frukostbuffé
1 st Biljett till Göta kanalmuséet
1 st Cykel 3-växlad med cykelkorg och hjälm (från 8 år)
1 st Cykelkarta
1 st Färdbeskrivning