Boende

Hökensås Camping & Stugby

Hökensås Camping & Stugby är en 3-stjärnig naturnära camping belägen i ett naturvårdsområde vid Vätterns västra strand, 15 km söder om Tidaholm. Anläggningen är känd för sin naturupplevelse och sitt enastående fiske. I det säregna naturvårdsområdet som omger stugbyn finn en gles promenadvänlig barrskog och en mängd små tjärnar och sjöar där man kan fiska efter regnbåge och öring. Här har du som gäst alla möjligheter att uppleva den säregna naturen med vandring eller varför inte pröva fiskelyckan i någon utav de många sjöarna på Hökensås.

Inom området finns stora ytor för olika aktiviteter som minigolf och boule. På anläggningen finns en butik och restaurang samt en välsorterad fiskeshop, där ni kan köpa fiskekort och även en mängd fiskeprylar och tillbehör som behövs för fisket.

Boende

På Hökensås Camping & Stugby kan ni bo i eget tält/husvagn/husbil eller hyra någon av våra 48 stugor. Vi erbjuder ett bra och prisvärt boende för alla.

Campingplatserna är generösa och naturligt avgränsade. Vi erbjuder också trevliga och lugna säsongsplatser.

Hökensås Camping & Stugby erbjuder ett stort utbud av stugor i närheten av fiskesjöarna på Hökensås. Vi har enklare campingstugor, men även rymligare självhushållsstugor med dusch och toalett. 

På området finns två servicebyggnader, varav en med bastu och karbad. Dessa innehåller även dusch, disk, tvätt, spis med ugn samt mikrovågsugn.

Aktiviteter

Det unika med Hökensås Camping & Stugby är närheten till naturen. Det är bara några kilometer till närmaste fiskesjö. Vandringsleder finns i anslutning till campingen och på lagom gångavstånd ligger Lilla Havssjön med fin badstrand och bryggor.

Mitt i stugbyn finns boulebana samt en trevlig 12-håls minigolfbana, där du kan utmana nära och kära i ett spel.

Från Hökensås är det nära till ett flertal intressanta utflyktsmål som t ex Tidaholm med Turbinhusön, Barnens Hus och muséer, idylliska Hjo, Habo med sin berömda träkyrka och Karlsborg med fästning och självfallet Göta Kanal.

Butik och restaurang

Restaurangen på Hökenås Camping & Stugby erbjuder god mat. Du kan äta både lunch och en trevlig middag eller bara sitta ner och prata. Du kan välja på dagens rätt eller något från vår á la carte. Fullständiga rättigheter.

I butiken som har öppet året runt finns det mesta som behövs för din vistelse på Hökensås. Vi har nybakat bröd varje dag under högsäsong.

Konferens

På Hökensås Camping & Stugby finns goda möjligheter att arbeta i lugn och ro. Vi har en konferenssal med plats för upp till 40 personer och tre mindre grupprum med plats för 10-14 personer. Det finns tillgång till whiteboard, blädderblock, overhead och PC-kanon. Block, pennor, bordsvatten och godis ingår i konferensavgiften. Tillsammans med Hökensås Sportfiske erbjuds mängder av aktiviteter kopplade till konferensen för olika åldrar och intressen.

InfoPoint

Detta är en av Tidaholms Turistbyrå certifierad InfoPoint. Här hittar du huvudbroschyrer över området, kartor samt kan få hjälp av kunnig personal med enklare frågor.

I Skaraborg finns ett stort antal Infopoints. Du känner igen platserna genom det gröna auktorisationsmärket InfoPoint.

Kontaktinformation

Håkängen 1
Tidaholm
Kontaktperson: Monica Andersson
Telefon: 0502-23053
Fax: 0502-23023

E-post: hokensas@nordiccamping.se
Hemsida: http://hokensas.nordiccampi...

Hitta hit

Öppettider

Receptionens öppettider 2017

2/10- 29/10

Måndag till torsdag 10-15

Fredag 10–18

Lördag 10–14

Söndag 10–14För bokning och förfrågning når ni oss via vår centralbokning
Telefon: +46 (0) 771-101 200Centralbokningen har öppet

Måndag till Fredag 09.00–20.00

Lördag 11.00–19.00

Söndag 11.00–19.00info@nordiccamping.se
Vid mailkontakt ange vilken anläggning din förfrågan avser

Med reservation för eventuella ändringar

Prisinformation

2017

Stuga A. Prisexempel en vecka högsäsong SEK6650.

Stuga B+villavagnar Prisexempel en vecka högsäsong SEK6650.

Stuga C. Prisexempel en vecka högsäsong SEK2985.

Stuga D. Prisexempel en vecka högsäsong SEK5230.

Res med kollektivtrafiken

Fakta

Stugtyper

Stuga A
45 kvm. Två sovrum, varav ett med våningssäng. Det finns även en bäddbar soffa i vardagsrummet. Plats för 5-6 personer. Pentry med spis samt kyl och frys. Kaffebryggare, porslin, kastruller, glas, bestick med mera finns i stugorna. WC, dusch, varmt och kallt vatten. Elvärme, TV, fläkt. Uteplats med trädgårdsmöbler. En av dessa stugor är allergisanerad. Husdjur ej tillåtet. Här finns en TV-boxer installerad. 

Stuga B
53 kvm. Två sovrum, varav ett med våningssäng. Det finns även en bäddbar soffa i vardagsrummet. Plats för 5-6 personer. Pentry med spis samt kyl och frys. Kaffebryggare, porslin, kastruller, glas, bestick med mera finns i stugorna. WC, dusch, varmt och kallt vatten. Elvärme och TV. Altan med trädgårdsmöbler. 4 av dessa stugor är handikappanpassade. Här finns en TV-boxer installerad.

Stuga C
15,5 kvm. Ett rum med två våningssängar. Plats för 4 personer. Pentry och kyl. Kaffebryggare, porslin, kastruller, glas och bestick finns i stugorna. Kallt vatten och elvärme. Altan med trädgårdsmöbler.

Stuga D
40 kvm. Två sovrum. Det ena sovrummet med en grandlit och det andra med en våningssäng. Plats för 4 personer. Vardagsrum och pentry med fläkt, kyl och mikrovågsugn. Porslin, kastruller, glas, bestick med mera finns i stugorna. WC, dusch, varmt och kallt vatten. Elvärme och TV. Uteplats med trädgårdsmöbler. Här finns en TV-boxer installerad.

Villavagn

40 kvm. Två sovrum, varav ett med våningssäng och ett master bedroom med sköna resårsängar. Kök med spis, ugn, micro, kyl och frys samt utrustning som kaffebryggare och husgeråd. WC, dusch samt tvättmaskin. I allrummet finns matplats, soffa och TV. Uteplats med trädgårdsmöbler. Husdjur ej tillåtet.

 

Vägbeskrivning

Från Tidaholm
Från centrum kör höger efter Stadshotellet och fortsätt rakt fram cirka 5 km. Tag sedan till vänster mot Hökensås. Efter totalt cirka 14 km är Ni framme vid Hökensås Camping & Stugby som ligger på höger sida av vägen.

Från Jönköping
Följ väg 195 mot Hjo. Kör cirka 40 km. I Brandstorp tag av till vänster mot Hökensås. Kör 9 km till en T-korsning och här till vänster. Hökensås Camping & Stugby är belägen på höger sida efter cirka 500 m.

Från Göteborg
Kör mot Borås/Ulricehamn till Bottnaryd. Tag av mot Mullsjö. Där mot Habo. Strax före Habo tag av mot Blåhult 21. Följ skyltarna till Blåhult. Hökensås Camping & Stugby ligger på vänster sida cirka 2 km efter skylten som visar att ni är i Blåhult.