Se och göra

Trollingfiske på Vänern

Vänerfiske ger dig en underbar naturupplevelse och riktiga fiskeäventyr. Med båt ger du dig ut på spännande trollingfiske på Vänern. Vill du känna Vänerns magi nära, hyr båt eller kanot och övernatta under bar himmel, räkna stjärnorna och njut!

Fisket i Sveriges största insjö eller innanhav efter lax och öring har blivit mycket populärt.

Vänern har en artrikedom som ingen annan sjö kan mäta sig med. I stort sett alla sötvattenlevande fiskar finns i Vänern. Stora satsningar har gjorts genom åren från både sportfiskeorganisationer, kommuner, och olika regionala organ för att skapa ett verkligt trollingparadis och i dag är både vattnet och fisket bättre än någonsin.

Det finns gott om sjösättningsramper runt Vänern, bland annat i Vänersborg, Säffle, Åmål och Mellerud.

Några tips på normalt sett fångstgivande områden vid trollingfiske är bland annat Kräklingarna, Toppgrund, Jeppes grund, Hindens rev, Megrund, Hallesnipen, Gälle Udde och Vänersnäs mellan Kåpe-udden och Bockholmarna.

Trollingfiske

Sea Wind af Vänersnäs, är en 28 fots båt specialbyggd för trolling. Den har stor och rymlig hytt med värme, pentry och plats för 10 personer. Det finns även en förpik med 2 kojplatser och wc.
All fiskeutsrustning ingår.

Önskas det något att äta ombord ordnar vi detta, vid hård vind söker vi upp en skyddad plats för förtäring.

Finns även båtar att hyra för eget fiske!

Båtuthyrning

Båtar finns att hyra för eget fiske.Vi har kanoter och rodd/motorbåtar. Båtar och motorer finns i olika storlekar.

För prisuppgifter ring Rune: 070-333 22 00

Boende

Fem minuters promenad från Vänerns strand har vi byggt en anläggning för boende, konferenser, fiske och fest/kalas av olika sorter. Men det finns också utrymme för stilla promenader i skog och mark


Loftet och Storstugan, 10 bäddar, 6 bäddar
Modernt utrustade med Micro, kyl/frys, diskmaskin, tv/video, parabol. Storstugan har uteplats med trädgårdsmöbler och grill. Loftet har två balkonger, en stor balkong med bord och stolar, och en mindre.
En roddbåt hör också till varje lägenhet med möjlighet att hyra motor.

Lillstugan, 4 bäddar
Micro, mindre kyl/frys, tv/video, parabol. Två altaner, en under tak med trädgårdsmöbel och grill, och en utan tak. Roddbåt ingår med möjlighet att hyra motor.

Lappkåta, 8-10 pers
Prova på att bo riktigt primitivt! Här finns rinnande kallt vatten, kokkärl och grill. Utedass och 100 meter till dusch/wc.

Kontaktinformation

Vänerfiske Båtcharter

46222 Vänersborg
Telefon: 0521-222222

Hemsida: www.vanerfiske.com

Hitta hit

Prisinformation

Fritt fiske

Fakta

VänernSportfisket är fritt både från land och båt. Trollingfiske får endast ske på allmänt vatten, vilket innebär 300 meter ut från land. Högst 10 beten får användas samtidigt vid fiske från båt. Max 3 laxar eller öringar får föras i land per person och dygn vid sportfiske. Endast lax och öring med bortklippt fettfena får fångas. Följande minimimått gäller i Vänern: lax 60 cm, öring 60 cm, gös 40 cm och ål 60 cm.

Vägbeskrivning

Se karta