Boende

Tofta Herrgård

Boka

Endast en halvtimme från stressen i storstaden finner du denna oas av lugn och stillhet. Tofta Herrgård, som ligger nära havet mellan Marstrand och Kungälv har anor från 1500-talet, men är ännu idag centrum i en högst levande kulturbygd. Hos oss kan du slappna av och njuta av harmonin mitt i det vackra kulturlandskapet. Gården är familjeägd och kulturminnesmärkt.

Vi har öppet året om för konferenser. Under helgerna erbjuder vi olika boendepaket och då är även restaurangen i herrgården öppen för middagsbokningar.

Restaurang

Öppet helgerna året om samt sommaren fler dagar. Vi är stolta över att kunna presentera ett kök i toppklass. Du äter i en av herrgårdens underbara matsalar. Romantisk för dig som vill njuta av en alldeles speciell kväll med din kära. Familjärt och trevligt för dig som vill fira något med dina vänner eller familjen.

Weekend/ boendepaket

Ta en paus från vardagen och unna dig några härliga dagar på Tofta Herrgård! Vi erbjuder olika boendepaket och weekendpaket året om. Njut av god mat från vårt kök och vacker natur i en lugn och trivsam herrgårdsmiljö. Vill du aktivera dig erbjuder vi både golf- och ridpaket, du kan vandra i Tofta naturreservat eller varför inte låna en cykel och utforska Toftahalvön?

Konferens

Vi erbjuder paketlösningar för dig som vill lägga din konferens eller möte till en lugn och trivsam herrgårdsmiljö.

Julbord

Det traditionsrika julbordet dukas upp i Herrgården från slutet av november och fram till jul.

Det händer mer här på Tofta:

Varje årstid har sin charm, och sina möjligheter till aktiviteter och rekreation.

  • Lycke golfbana ligger varsamt inlagd i det vackra landskapet runt herrgården och är en seaside/parkbana i en lugn och vacker miljö.
  • Stall Tofta har ridskola och erbjuder turridning på islandshästar.
  • Teater Tofta - Sommarteater när den är som bäst! Sedan sommaren 2010 har publiken strömmat till Magasinet och Teater Toftas föreställninger. Teater på riktigt på en unik spelplats.
  • Sommarkafé i Magasinet. Hembakat fika, kulglass, våfflor och enklare luncher. Härlig trädgård att sitta i och njuta av den gamla kulturmiljön, vid sämre väder finns även sittplatser inomhus
  • Tofta Retreat, erbjuder yoga och retreat.
  • Julmarknaden i Magasinet. Första, andra och tredje advent är det julmarknad i Magasinet. Upplev julstämning på herrgården med hantverk, presenter och julmat.

Tofta naturreservat ligger en kort promenad från herrgården, och erbjuder vackra vandringsleder i skog och längs med havet.

Tofta Herrgård är ett utmärkt utgångsläge för dagsutflykter i Bohuslän.Vår närmsta granne är Marstrand, som bara ligger bara 15 min. bort med bil.

Vi önskar dig varmt välkommen till vår vackra halvö!

Kontaktinformation

Tofta 200
44275 LYCKE
Telefon: 0303-225805

E-post: info@toftaherrgard.se
Hemsida: toftaherrgard.se

Hitta hit

Öppettider

Vi har öppet året om för konferenser. Vardagar kör vi primärt konferens-/gruppbokningar.

Under helgerna samt onsdag-söndag under sommaren erbjuder vi olika boendepaket och då är även restaurangen i herrgården öppen för middagsbokningar.

Res med kollektivtrafiken

Hållplatsen Lycke ligger 2 km från herrgården.

Fakta

Tofta Herrgård ligger nära havet, mellan Kungälv och Marstrand. Ca. 35 minuter med bil norr om Göteborg.

Herrgårdens huvudbyggnad byggdes i början på 1700-talet och är K-minnesmärkt. I dag rymmer den restaurang, sällskaps- och konferensrum. Gårdens 18 hotellrum med 34 bäddar ligger i nybyggda annexen Smedjan och Mejeriet, en kort promenad i riktning stallet.

Boendepaket, restaurang & konferens året om.

 

Vägbeskrivning

Från Marstrand (ca 15 min med bil från färjan):
följ väg 168 (mot Kungälv) i ca. 10 km. Vid Tjuvkil: sväng höger - vägskylt ”Lycke 3”. (väg 570). Följ vägen i ca.3 km till skylt ”Tofta Herrgård 2”. Sväng av höger mot Tofta och följ vägen fram till herrgården (2 km).

Från E6 norr om Göteborg (vid Kungälv)
Sväng av E6 mot Marstrand och Ytterby (väg 168). Följ denna i ca.15 km. Vid Tjuvkil: sväng vänster - vägskylt ”Lycke 3” (väg 570). Följ vägen i ca.3 km till skylt ”Tofta Herrgård 2”. Sväng av höger mot Tofta och följ vägen fram till herrgården (2 km).