Boende

Tofta Herrgård

Romantisk weekend för dig och din kära? Myshelg med vännerna? Golfresa med gänget? Fira en födelsedag med weekend för familjen - barn och barnbarn? Eller söker du efter stället med det lilla extra till nästa konferens med jobbet?

Tofta Herrgård ligger mycket naturskönt nära havet mellan Marstrand och Kungälv.  Gården har anor från 1500-talet, men är ännu idag centrum i en högst levande kulturbygd. Hos oss kan du slappna av och njuta av harmonin mitt i det vackra kulturlandskapet.

Tofta Herrgård är familjeägd och kulturminnesmärkt.Vi har öppet året om för konferenser. Under helgerna och på sommaren erbjuder vi olika boendepaket och då är även restaurangen i herrgården öppen för middagsbokningar. Njut av god mat från vårt kök och vacker natur i en lugn och trivsam herrgårdsmiljö. 

Restaurang

Vi är stolta över att kunna presentera ett kök i toppklass. Du äter i en av herrgårdens underbara matsalar. Romantisk för dig som vill njuta av en alldeles speciell kväll med din kära. Familjärt och trevligt för dig som vill fira något med dina vänner eller familjen.

Vi arbetar med fasta menyer per kväll, därmed har vi lättare att kontrollera vårt matsvinn. Vi jobbar kontinuerligt med svenska lokalproducerade råvaror och kockarna väljer menyerna baserad på det som är i säsong.

Bastu & badtunnor (utomhus)

Nu kan vi även erbjuda våra hotellgäster bad i sköna badtunnor utomhus och bastubad i vår nya rymliga bastu designat av Karin Wingårdh.

Det händer mer här på Tofta:

Varje årstid har sin charm, och sina möjligheter till aktiviteter och rekreation.

  • Lycke golfbana ligger varsamt inlagd i det vackra landskapet runt herrgården och är en seaside/parkbana i en lugn och vacker miljö.
  • Stall Tofta har ridskola och erbjuder turridning på islandshästar.
  • Teater Tofta - Sommarteater när den är som bäst! Sedan sommaren 2010 har publiken strömmat till Magasinet och Teater Toftas föreställninger. Teater på riktigt på en unik spelplats.
  • Sommarkafé i Magasinet. Hembakat fika, kulglass, våfflor och enklare luncher. Härlig trädgård att sitta i och njuta av den gamla kulturmiljön, vid sämre väder finns även sittplatser inomhus
  • Tofta Retreat, erbjuder yoga och retreat.

Tofta naturreservat ligger intill herrgården, och erbjuder vackra vandringsleder i skog och längs med havet.

Tofta Herrgård är ett utmärkt utgångsläge för dagsutflykter i Bohuslän. Vår närmsta granne är Marstrand, som bara ligger 15 min. bort med bil.

Vi önskar dig varmt välkommen till vår vackra halvö!

Tofta 200
44275 LYCKE
0303-225805
info@toftaherrgard.se
toftaherrgard.se

Öppettider

Vi har öppet året om.
- Vardagar: konferenser och gruppbokningar.
- Helgerna samt tisdag-söndag under sommaren: boendepaket och restaurangen öppen för middagsbokningar.

Res med kollektivtrafiken

Hållplatsen Lycke ligger 2 km från herrgården.

Vägbeskrivning

Från Marstrand (ca 15 min med bil från färjan):
följ väg 168 (mot Kungälv) i ca. 10 km. Vid Tjuvkil: sväng höger - vägskylt ”Lycke 3”. (väg 570). Följ vägen i ca.3 km till skylt ”Tofta Herrgård 2”. Sväng av höger mot Tofta och följ vägen fram till herrgården (2 km).

Från E6 norr om Göteborg (vid Kungälv)
Sväng av E6 mot Marstrand och Ytterby (väg 168). Följ denna i ca.15 km. Vid Tjuvkil: sväng vänster - vägskylt ”Lycke 3” (väg 570). Följ vägen i ca.3 km till skylt ”Tofta Herrgård 2”. Sväng av höger mot Tofta och följ vägen fram till herrgården (2 km).