Boende

STF Vandrarhem Mariestad

Mariestads vandrarhem

STF Vandrarhem Mariestad hittar man i de charmiga röda husen vid gästhamnen i Gamla Stan och nära centrum. Detta var tidigare en av stadens talrika garvaregårdar. Den knuttimrade loftboden med svalgång uppfördes 1693.

Vandrarhemmet utstrålar en varm hemkänsla i genuin miljö. I många av rummen finns kakelugn. Generösa och trevliga sällskapsrum med platteve, böcker och spel för trevlig samvaro. Nya sköna, frächa resårmadrasser i de flesta sängarna. Det finns flera duschar och toaletter, dessa delas med övriga gäster. Hundar är tillåtna i vissa rum. Ett rymligt och fullt utrustat kök för självhushåll finns.

Valvet

Ett mysigt valv för ca 20-tal personer kan bokas för sällskap, för fest och samvaro.

Bastutält

På vandrarhemmet finns ett unikt bastutält att hyra. Njut av ett varmt bastubad och fortsätt sedan kvällen med trevlig samvaro med kompisgänget i valvet.
Ring för prisuppgift och mer information.

Trädgårdscafé

Vandrarhemmets trädgårdscafé erbjuder sommartid frukost  och fika samt lättare lunch  och inspirerarade möten och samvaro. Öl och  vinrättigheter.

Vandrarhemmets gäster

Vi välkomnar turister på besök eller genomresa. Turister som vill upptäcka sjöstaden Mariestad, golf- och fiskeentusiaster, men även tillfällig arbetskraft i företag och andra verksamheter, studenter, grupper och andra som vill ha ett trivsamt boende.

Biosfärområde Vänerskärgården med Kinnekulle

Biosfärområde Vänerskärgården med Kinnekulle är Sveriges andra biosfärområde utsett av Unesco i juni 2010. Inom biosfärområdet finns ett ekoturismnätverk som utvecklar naturnära och hållbar turism i biosfärområdet. Mariestads Vandrarhem ingår i det närverket.

InfoPoint

Detta är en av Mariestads turistbyrå certifierad InfoPoints. Här hittar du huvudbroschyrer över området, kartor samt kan få hjälp av kunnig personal med enklare frågor. I Skaraborg finns ett stort antal InfoPoints. Du känner igen platserna genom det gröna auktorisationsmärket.

 

Kontaktinformation

Hamngatan 20
54230 Mariestad
Kontaktperson: Carina Andersson
Telefon: 0501-10448

E-post: vandrarhemmariestad@hotmail...
Hemsida: www.svenskaturistforeningen...

Hitta hit

Öppettider

2017:
Vandrarhemmet är öppet hela året. Endast förbokning under vinterhalvåret. Incheckning under vintern 17.00-17.30 eller enligt överenskommelse.
Receptionen är öppen sommartid kl. 16.00-19.00 eller enligt överenskommelse.


Café och frukostservering:
12 juni - 20 augusti, kl. 08.00-21.00

Mer från STF Vandrarhem Mariestad

Utbud

Prisinformation

2017:

Priser för medlemmar i STF:
Vuxen SEK 220
Barn från SEK 110

Icke medlem, tillägg SEK 50/ vuxen, SEK 25 /barn

Tillägg SEK 100 för eget rum.

Djur tillåtet på vissa rum.

Res med kollektivtrafiken

Fakta

Antal bäddar: 60 bäddar sommarhalvåret, 30 bäddar vinterhalvåret

Cykeluthyrning sommartid.

Cafédelen och det intilliggande valvet är trevliga lokaler att hyra för mindre grupper. Cateringmöjligheter finns. Ring för prisförslag.

Vägbeskrivning

Från infarterna: Följ skyltningen för vandrarhem. Beläget centralt vid hamnen.