Boende

Slussens Pensionat, Orust

Boka

Det svenska musikhotellet

Sommartid en legendarisk musikklubb, vår och höst ett lugnt och avspänt weekend- och konferenshotell. Slussens Pensionat ligger alldeles i vattenlinjen, på Orust,  just där Bohuslän har som mest att bjuda av miljö, mat, musik och människor. 

Hotell
Slussens Pensionat är inte ett utan fem olika små hotell, vart och ett med sin egen personlighet: Med hisnande havsutsikt, ett stenkast från badbryggan, lite avskilt med bäckens porlande, med takhöjd och rymd för själen, eller med en skuggande lönn och utsikt över hamnen. 

Musik
De största artisterna på den minsta scenen. Här är musiken lika nära som din bordsgranne. Här spelar Daniel Norgren, Frida Hyvönen, Moneybrother, Anna Ternheim, Markus Krunegård, Tommy Körberg, Miriam Bryant och många fler. Boka bord till konserten, ett paket med mat och övernattning eller en plats i baren.

Restaurang
Vågorna kluckar under dina fötter. Från köket hör du kocken vissla. Sen kommer maten och till sist musiken! Vi bjuder på en helhetsupplevelse där några av inslagen är vällagad mat med råvaror från regionen, säsongens smaker, utvalda ekoviner och engagerad service.

Smaka på Västsverige
Slussens Pensionat är en restaurangerna bland de utvalda i Smaka på Västsverige. Det är en kvalitetsmärkning som innebär att maten som serveras är av garanterat hög klass, att restaurangen har en hög ambition att arbeta med lokala råvaror och ekologiska leverantörer, att det finns gedigna kunskaper om mat och dryck och att restaurangen följer etiska regler.

Konferens
Lugn, avskildhet och skönhet i den omgivande miljön. Ljusa lokaler, bra utrustning och soliga altaner. Vällagad mat, avspänd atmosfär och god nattsömn. Så har vi det som jobbar här. Välkommen till oss på konferens.

Bröllop & fest
Om ni tänker på klänningen, kravatten och gästlistan så tar vi hand om resten.
Här finns en glasveranda med utikt över vattnet, en säker köksmästare med förhöjda smaklökar, omtänksamma människor med varsamma händer, frasande linne och daggfräscha blommor, väggar med inbyggd feststämning. Det går an att vara lugn.

Vi är medlem i Swedish Welcome som certifierar både kvalitet och hållbarhet.

Kontaktinformation

Slussen 415
Slussen
Kontaktperson: Vibs Sohlberg
Telefon: 0304-37525
Bokning: 0304-37525

E-post: info@slussenspensionat.se
Hemsida: http://www.slussenspensiona...

Hitta hit

Öppettider

April - Oktober

Prisinformation

Dubbelrum från 5400 SEK / tre nätter/ 2 personer inkl. frukost Musikpaket från 1695 kr / person/ en natt Enkelrumstilläg 350 kr.

Res med kollektivtrafiken

Vid kiosken i Slussen, tre minuters promenad till pensionatet.

Fakta

Musikunderhållning helger vår och höst, sommartid dagligen.
Våra Musikpaket innehåller alltid tre rätters middag, konsert, övernattning och frukost. Vår och höst även vedeldad havsbastu.
Antal bäddar: 70 Antal sovrum: 32 
Restaurangen rymmer 150 gäster. Bordsbokning betyder köp av konsertbiljetter. Du bokar online.

Vägbeskrivning

Tåg
Avstånd Göteborg 90 km, Oslo 200 km, Stockholm 600 km. Tåg till Uddevalla eller Stenungsund direkt från Göteborg. Till Uddevalla direkt X2000 från Stockholm.
Därefter buss till Slussen.

Buss
Till Henån går buss från Göteborg, Stenungsund eller Uddevalla. Därefter byte till Slussen.
Från Oslo buss till Torps Köpcentrum, därefter buss till Henån. Därefter byte till Slussen.

Båt
Med egen båt kommer du lätt till Slussen. Här finns liten gästhamn med bra förtöjningar, dusch och toalett.

Bil
Avstånd Göteborg 90 km, Oslo 200 km, Stockholm 600 km.

E6 söderifrån, Malmö, via Göteborg mot Oslo. Avfart Orust/Tjörn, väg 160 riktning Lysekil. Strax före samhället Henån följ skyltar mot Slussen.

E6 norrifrån, Oslo, mot Göteborg. Före Torps köpcentrum avfart Orust/Tjörn. Fortsätt riktning Orust/Tjörn. Strax efter Nötesundsbron följ skyltar mot Slussen.

Från Stockholm kan man antingen köra via Mariestad /Lidköping eller Jönköping/ Göteborg.

Flyg
Inrikes flyg Landvetter 150 km eller Trollhättan 60 km.
Internationella flygplatser Landvetter 150 km och Göteborg City Airport, Säve, 80 km.
Därifrån buss.

Faciliteter

 • Restaurang
 • Bar
 • Bastu
 • Cykeluthyrning
 • Gästhamn
 • Kanotuthyrning
 • Konferensmöjligheter
 • Samlingsrum
 • Uteplats
 • Onlinebokning
 • Badplats
 • Gratis WiFi