Boende

Sjötorp Säteri Boende & Fiske, Vara

Stugan består av ett öppet allrum med Tv, bäddsoffa, mysig täljstenskamin och matplats för 6 personer.

Kombinerat med en mindre köksdel med alla bekvämligheter som behövs för att laga en god middag. Ett separat sovrum med två bekväma sängar och gott om förvaringsmöjligheter. Fräscht, helkaklat badrum med dusch.


Stugan är också välisolerad och vinterbonad vilket gör att det även är mysigt vintertid. Här kan man t.ex. bo över jul och nyår eller någon annan högtidshelg. Stor altan under tak med grill, utemöbler och fin utsikt. Perfekt för att avnjuta en lugn sommarfrukost.


Närmaste granne är ett stort hjorthägn där du kan beskåda både fina dovhjortar och ståtliga kronhjortar. Ett rikt fågelliv finns både kring dammarna och nere vid ån. För den som är badsugen går det bra att bada i någon av de dammar som ligger precis bredvid stugorna. Några kilometer bort finns även en badplats vid ån Lidan. På plats finns det möjlighet att hyra badtunna, grillstuga och bastu. Detta bokas och betalas separat till ägaren.


Fiske av ädelfisk möjlighet till i någon av de intilliggande dammarna eller i ån Lidan som rinner precis nedanför. Fiskekort löses på plats. Båt finns att hyra, även denna bokas på plats genom ägaren.


Mycket fin omgivning med många vackra vandringsleder, både längst vattnet och i ett varierat landskap med skog och åkermark. Sjötorps Säteri har anor tillbaka till 1400-talet så du bor på historisk mark. På säteriet bedrivs idag ett ekologiskt jordbruk med spannmålsodling, köttdjursuppfödning och hjorthägn.

Historia

Herrgården med anor från 1400-talet ligger utmed
ån Lidan och Västgötaslätten, nära Edsmärens
Kronopark. Gårdsmiljön är varsamt bevarad och i dag bedriver tredje generationen Gustafsson en
omfattande hjortuppfödning.

Kontaktinformation

Sjötorps Säteri
Sjötorp Larv
53462 Larv
Kontaktperson: Lisa
Telefon: 0706-113785

E-post: info@sjotorpssateri.se
Hemsida: www.sjotorpssateri.se

Hitta hit

Öppettider

Året om på förfrågan

Prisinformation

Stugpris per vecka under högsäsong (v 18-39) 3 900 SEK / Lö-Lö Övriga veckor 3 200 SEK Förutom hyra av stuga ingår tillgång till båt. Fiskeutrustning finns att hyra. Sänglinne ingår inte men kan hyras mot extra avgift.

Vägbeskrivning

Från väg 47 mellan Vara och Falköping ta av mot Vedum och sväng vänster vid skylt Sjötorp