Sevärdheter

Orust Blommor

Välkommen till Orust Blommor - en gammaldags handelsträdgård i Ellös, Orust med snittblommor, växter och plantskola, café och restaurang med fika och mat, pelargonmuseum med hundratals pelargonsorter och inredningsbutik.

 

Handelsträdgården

Här kan man strosa runt i och njuta av vackra krukväxter, krukor, fruktträd, odlingar och snittblommor. När man vandrar vidare möts man av traktens största plantskola med växter för alla lägen och miljöer

Blombutiken

Behöver du hjälp och råd med vilka sorts blommor du ska köpa kan våra florister ge sina bästa tips och hjälpa dig välja en bukett eller arrangemang som passar mottagaren.

Våra florister är professionella och utvalda för att vi ska kunna ge dig som kund bästa möjliga service.

Pelargonmuseét

En unik utställning med syfte att visa pelargonsläktets mångfald.

Samlingen är inhyst i ett av våra växthus, och tilltalar alla dina sinnen. Syn och doftintrycken från över 500 olika sorters pelargoner är imponerande. Guidade visningar bokas i förväg.

Restaurang/Kafé

Välkomna in i vår hemtrevliga restaurang och kafé. Här serverar vi vällagade goda luncher och erbjuder även en ala carte meny. Du kan även köpa dig en kaffekorg att njuta av i vår trädgård. När vädret tillåter kan du välja att äta i vår utedel. Här anordnar vi grillkvällar mm. Vi har fullständiga rättigheter.

Se vår hemsida för öppettider, lunchmeny mm >

Inredningsbutiken

Visste du att vi på Orust Blommor har en inredningbutik? Under hösten 2017 kommer vi göra om och utöka sortimentet ytterligare. Vår idé är att du som är vår kund skall kunna finna både ett unikt inredningssortiment samt presenter och andra härliga produkter.

Välkommen in och låt dig inspireras!

Bussresor till oss
Till dig som bussarrangör som vill ta dina resenärer till Orust vill vi tipsa om ett inpirerande besök på Orust Blommor, under sommarhalvåret håller Pelargonmuseét öppet och under vintern när Pelargonmuseet håller stängt har vi vår vackra och populära Amaryllisutställning öppen.

 

 

Kontaktinformation

Orust Blommor
Kårehogen 110
Ellös
Telefon: 0304-53091

E-post: info@orustblommor.se
Hemsida: http://www.orustblommor.se/

Hitta hit

Öppettider

Vi håller öppet året runt, 7 dagar i veckan. Se vår hemsida för aktuella öppettider.

Mer från Orust Blommor

Utbud

Res med kollektivtrafiken

Fakta

Vi finns utanför Ellös som ligger på orust ungefär 5 mil norr om göteborg.

Vägbeskrivning

Från Ellös mot Henån. Vi finns strax intill Morlanda golfbana och kyrka.