Boende

Sätra Bruks Herrgård – en lugn oas

Sätra Bruks Herrgård vid sjön Viken är en lugn oas. Hit är du välkommen för att följa med på jakt, fiska, njuta av naturens stillhet eller ta en runda på golfbanan. Innan middagen hinner du med bastu och ett dopp i Edsån.

Lugnet infinner sig redan i allén som leder fram till Sätra Bruk. I över 200 år har herrgårdsbyggnaden stått här, omgiven av trolsk natur och Edsån virvlande intill. Den största lyxen får du alltid på köpet – lugnet och miljön.

Jakt, fiske, häst och golf

Att jaga på Sätra Bruks marker är en totalupplevelse i vacker bruksmiljö. Kom och njut av skogens dofter och kockens mat i det fria. Du kan också följa med på en avkopplande tur med häst och vagn utmed Edsån. Halvvägs stannar vi för lite mat på en udde och njuter av smakerna och naturen.

Vill du testa fiskelyckan går du till en fiskeplats vid Edsån cirka 400 meter från herrgården eller till sjön Viken som ligger ett stenkast bort. Under sensommaren och tidig höst kan vi även erbjuda guidade kräftfisketurer.

Är du golfare vet du kanske redan att Månsaruds golfbana – en av Sveriges vackraste golfbanor – ligger i närheten.

Lokala råvaror

Från frukosten till middagen – alla matupplevelser är lika viktiga för oss. Vi strävar alltid efter att använda lokala råvaror. Vår mat varierar med säsongerna och tillgången, och serveras i herrgårdens matsal med utsikt över Edsån.

Unika rum

Vi erbjuder flera olika boenden. De finns i Herrgården, Kamrersgården, Gästgården eller Nygården. Alla rum erbjuder olika upplevelser, men har samma höga standard.

Kontaktinformation

Sätra Bruks Herrgård
Sätra
54694 Undenäs
Kontaktperson: Monica Johansson
Telefon: 0505-21025
Fax: 0505-21070

E-post: herrgarden@satrabruk.se
Hemsida: www.satrabruk.se

Hitta hit

Mer från Sätra Bruks Herrgård – en lugn oas

Utbud

Prisinformation

800 sek/person för del i dubbelrum inklusive frukost

250 sek enkelrumstillägg

Vägbeskrivning

Sätra Bruk ligger ca 2,8 mil från Karlsborg.
Kör väg 202 till Undenäs och fortsätt sedan samma väg mot Töreboda. Då du kommer fram till sjön Viken fortsätter du bara ca 300 m. Avtagsväg till höger, Sätra.
Kör fram till den Gula herrgårdsbyggnaden.

Faciliteter

TV
Dusch
Hårtork
Bastu
Skogsmark
Fritidsfiske
Golf
Husdjur välkomna
Konferensmöjligheter
Kylskåp
Restaurang med fullständiga rättigheter
Motionsslinga
Samlingsrum
Tillgänglighetsanpassad
Frukostservering
Vandringsled
Parkering
Badplats
Gratis WiFi