Se och göra

Innovatums science center

Innovatums science center är platsen för dig att upptäcka, uppleva och testa teknik. Här finns 4400 kvadratmeter fulla med interaktiva stationer, kreativa lekplatser och fascinerande experiment.

På Innovatums science center finns möjlighet att vara aktiv, leka och prova på saker för hela familjen, men det finns också utrymme för den som vill gå runt och ta det lugnt, ta del av information och historia.

Här är det alltid saker på gång

Tisdag-söndag kan du utforska utställningen mellan 11.00-16.00. Under sommarsäsongen v.26-32 har vi öppet alla dagar mellan 10.00-17.00. På skolloven har vi fullspäckat med aktiviteter och under sommarsäsongen erbjuder vi flera olika saker att göra för hela familjen. Dessutom arrangerar vi speciella temadagar och helger under våren och hösten. Det finns även möjlighet att ha barnkalas på science center.

Titta i vårt kalendarium för att få reda på vad som händer härnäst.

Hungrig eller sugen på fika?

Har ni svårt att slita er från utställningen för att gå och äta? Här finns alternativ både för dig som vill ta med egna favoriter hemifrån eller för dig som vill införskaffa allt på plats.

Det finns en stor yta mitt i utställningen med bord och stolar där du kan äta din matsäck. Intill borden finns microvågsugnar för att kunna värma medhavd mat. I samma byggnad som science center ligger Café NOVA. De serverar kaffe, smörgåsar, glass och fika.

Butiken

Vad vore ett science center utan en riktigt rolig butik att shoppa loss i innan hemgång? I vår butik hittar du allt ifrån kluriga 3D-pussel och coola armband till magisk lera och mekaniksatser. Här kan du även köpa smarta telefonladdare, intressanta böcker och förvaringsmöbler av återvunna material.

Butiken är öppen under våra ordinarie öppettider.

 

Tips! Har du årskort är det dessutom 10% rabatt på allt!

Kontaktinformation

Åkerssjövägen 16
461 53 Trollhättan
Telefon: 0520-289400

E-post: sciencecenter@innovatum.se
Hemsida: http://www.innovatum.se

Hitta hit

Öppettider

Under sommarsäsongen v.26-32 har vi öppet 10-17.00 alla dagar.

Mer från Innovatums science center

Utbud

Prisinformation

0-3 år                gratis

4-19 år              50 kr

Vuxna               90 kr

Pensionär         75 kr

Stora familjen 250 kr (två vuxna med barn)

Lilla familjen   160 kr (en vuxen med barn)

Årskort              600 kr (två vuxna + alla barn)

Res med kollektivtrafiken

Ta buss 21 i riktning Skoftebyn, gå av på hållplats Innovatum och gå fram mot den lilla rondellen och ta till höger. Rakt fram på vänster sida ligger Innovatums science center.

Fakta

Innovatums science center är platsen för dig att upptäcka, uppleva och testa teknik. Vi har 4400 kvadratmeter fulla av interaktiva stationer, kreativa lekplatser och fascinerande experiment.

Innovatums science center har ett omfattande skolutbud som riktar sig till elever och lärare i form av pedagogiska program, föreläsningar, fortbildningar och projekt.

Vägbeskrivning

Innovatumområdet ligger mellan centrum och slussområdet alltså söder om centrum. Följ skyltning till turistbyrå. Innovatums science center och turistbyrån ligger mittemot varandra.