Boende

Hotell Smögens Hafvsbad

Boka

Hotell

Sommar år 1900. En mild havsbris sveper över Smögens nya stolthet, Smögens Hafvsbad. Dörrarna öppnades för celebriteter, vanligt folk – och för de första gästerna. Väl inne kunde de börja beundra allt det nya. Den vackra matsalen och alla de åtta rummen. Och rummet och köket för föreståndarinnan, inte att förglömma.

De nya gästerna samlades i små grupper på klipporna för att njuta av naturen och varandras sällskap. Föreståndarinnans vällagade måltider med mycket fisk och skaldjur fick komplimanger för sin utsökta smak.

Man kan även läsa i gamla skrifter från förra seklets början att "Smögen synnerligen är lämpligt för dem som genom några veckors friluftsvistelse vid hav och klippor ämna rekreera sig efter vinterns intellektuella ansträngningar."

Smögens Hafvsbad invigdes år 1900 och blev därmed Bohusläns sista kuranstalt. Bland de som hade abonnemang på "panget" återfanns baroner, fabrikörer, direktörer, hovtandläkare, violinister, överstelöjtnanter och skådespelare. De kom för att andas ren luft och bada i det salta havet.

Idag förvaltar vi vårt historiska arv med ömhet. Därför är vi noga med att bevara andan från förr, i en modern anläggning med alla tänkbara bekvämligheter.

Idag är hotellanläggningen en av Sveriges vackraste, med en spektakulär tillbyggnad delvis insprängd i berget. Delen mot havsbadet smälter mjukt in i miljön med sina stora glasytor och fasad av oljad cederträ.

Den ursprungliga träbyggnaden uppe på öns stolta klippor är kulturminnesmärkt och utgör alltjämt entrén.

Inget är speciellt annorlunda idag när Smögens Hafvsbad vuxit till att bli en modern anläggning med 76 rum, en stor restaurang, spa och konferens.

Smögens Hafvsbad är en del av öns historia.

Restaurang

Vårt kök handlar om ett förhållningssätt till råvaror, smaker och måltiden som helhet. Vi dukar upp med omtanke och trivsel och bjuder våra gäster att njuta nyfångad fisk och skaldjur fiskade på säkra bestånd och kortresta råvaror, rena smaker samt goda drycker.

Om du tycker att en vacker utsikt tillför något när du sitter på en restaurang, så kan vi bara gratulera. Från restaurangen ser du ut över havet, klipporna och allt som oftast en dramatisk himmel i skymningen.

Spa

Naturligtvis handlar vistelsen på Smögens Hafvsbad om människans förhållande till vatten. Historiskt och i nutid. Här handlar spa om att bada och enkla grejer som att tvätta sig ren, eller tvaga sig som man sa i gamla dagar. Forna tiders intensiva skrubbning med hårda borstar och starkt doftande tvålar har numera ersatts av njutningsfull kroppsvård.

Upptäck hafvsbadets tvagningsritual och tvaga dig som förr med produkter från nu. I vårt spa erbjuder våra terapeuter olika behandlingar i en doftande och behaglig miljö. Njut i vår pool eller jacuzzi eller varför inte ett riktigt havsbad.

Konferens

På Smögens Hafvsbad vet vi att stora och små möten liksom arrangemang kopplade till dessa är en viktig investering för varje organisation och företag. Det avgörande för en lyckad konferens är att den service som efterfrågas fungerar, helst överträffar förväntningarna...

Vi kan erbjuda en meny av aktiviteter för konferensgäster som vill berika mötet med till exempel en skärgårdstur eller en skaldjurssafari, eller någon annan ytterst angenäm form av att ha kul och uppleva saker tillsammans. 

Välkommen till Smögens Hafvsbad. Som då - fast nu.

________________________________________

För ytterligare information:

0523-66 84 50 alt info@smogenshafvsbad.se

LÄS MER | Gilla oss på Facebook

Kontaktinformation

Hotellgatan 26
456 51 Smögen
Telefon: 0523-668450
Fax: 0523-668455

E-post: info@smogenshafvsbad.se
Hemsida: http://www.smogenshafvsbad.se

Hitta hit

Öppettider

Incheckning:
Alla dagar från kl. 15.00

Utcheckning:
Alla dagar senast kl. 11.00

Öppetider i restaurangen:
Söndag-torsdag: kl. 12.00-21.00
Fredag-lördag: kl. 12.00-22.00

Frukost:
Vardagar: kl. 07.00-09.30
Lördag-söndag samt röda dagar: kl. 07.30-10.30

Öppettider i spaavdelningen:
Smögens Hafvsbads poolområde har öppet mellan kl. 07.00 och 22.00.

Vi hälsar barn till och med 16 år välkomna i målsmans sällskap kl. 10.00-14.00, söndag till fredag. Vänligen respektera dessa tider och tänk på att målsman alltid ansvarar för sina barn.

Under vissa skollov har vi extra öppet i spa för barn, kontakta receptionen för mer information.

Prisinformation

Från 845 kr per person och natt 

För offert maila oss på bokning@smogenshafvsbad.se

Se vår hemsida: http://smogenshafvsbad.se

Res med kollektivtrafiken

Fakta

Hotellet består av 76 rum med drygt 200 bäddar. Samtliga rum har dusch/wc, hårtork, telefon samt TV. Alla rum har tillgång till fri Wi-Fi. Hotellet består av två byggnader, Huvudbyggnaden och Läsidan.

I huvudbyggnaden hittar ni restaurangen och spaavdelningen.

Läsidan är vår andra hotellbyggnad som ligger lite lugnare, ca 100 meter från huvudbyggnaden. Här finns förutom hotellrum även vårt gym, solarium och bibliotek.

Vägbeskrivning

Från Göteborg:
Kör E6 norrut mot Oslo. Vid Gläborgmotet, norr om Munkedal, ta höger på väg 162 mot Smögen. Efter ca 6 km, vid Hallinden, ta höger på väg 171 mot Smögen. Följ skyltning mot Smögen. När ni passerat över bron till Smögen kör rakt fram till torget. Ta höger in på Brunnsgatan. Ta därefter in på tredje gatan till höger, Hotellgatan.

Från Stockholm:
Kör E20 mot Örebro, fortsätt mot Mariestad. Vid Götene ta höger på väg 44 mot Lidköping, fortsätt mot Trollhättan, Uddevalla och Munkedal. Vid Gläborgmotet, norr om Munkedal ta höger på väg 162 mot Smögen. Efter ca 6 km, vid Hallinden, ta höger på väg 171 mot Smögen. Följ skyltning mot Smögen. Nar ni passerat över bron till Smögen kör rakt fram till torget. Ta höger in på Brunnsgatan. Ta därefter in på tredje gatan till höger, Hotellgatan.

Från Oslo:
Kör E6 söderut mot Göteborg, fortsätt förbi Svinesund och Strömstad. Vid Gläborgmotet ta höger på väg 162 mot Smögen. Efter ca 6 km, vid Hallinden, ta höger på väg 171 mot Smögen. Följ skyltning mot Smögen. När ni passerat över bron till Smögen kör rakt fram till torget. Ta höger in på Brunnsgatan. Ta därefter in på tredje gatan till höger, Hotellgatan.

Faciliteter

 • Restaurang
 • Bar
 • Uteservering
 • Lunch
 • Rökfria rum
 • Internet
 • Kabel TV
 • TV
 • Luftkonditionering
 • Telefon
 • Hårtork
 • Pool
 • Terrass / Balkong
 • Hiss
 • Husdjur välkomna
 • Onlinebokning
 • Gratis WiFi