Sevärdheter

Göteborgs Naturhistoriska Museum

Välkommen till den biologiska mångfaldens hus!

Göteborgs Naturhistoriska Museum är ett av Göteborgs äldsta museer. De permanenta utställningarna uppvisar ett brett urval av jordens fauna - från encelliga amöbor till den stolta afrikanska elefant som tronar i däggdjursalens mitt. I den marina sektionen återfinns en ung blåval och i avdelningen om människans utveckling kan vi möta en skalenlig kopia av Lucy. Unikt för museet är Olof Gyllings välbevarade dioramor som förblivit orörda sedan 20-talet. Museets permanenta utställning rymmer också ett antal förklaringsmodeller till olika naturvetenskapliga skeenden.

Utöver utställningar arrangerar museet även föredrag och aktiviteter inom relevanta områden.

Kafé och butik

I kaféet tänker vi på miljön! Vi bakar våra kakor själva med råvaror som helst är ekologiska och närproducerade. Förutom bakverk erbjuder vi lunch, smörgåsar, frukt och kaffe. Föredrar ni att ha med er egen mat är ni välkomna att sitta ned i matsäcksrummet med utsikt över Slottsskogen. Här finns också möjligheter att värma er mat.

I museibutiken hittar du ett inspirerande sortiment, till stora delar knutet till museets profil och våra utställningar. Vårt sortiment är varierande men realterar till djur och natur. Det är viktigt för oss var våra produkter kommer ifrån och vi arbetar med att hitta varor som inte åkt så långt eller som är snälla mot miljön på annat sätt.

Samåkning

När du ska komma till oss har du möjlighet att använda vår webbaserade samåkningstjänst We Are Together. Med några enkla knapptryckningar registrerar du dig som förare för en körning eller kontrollerar om det finns lediga platser om du vill åka med någon annan.

Kontaktinformation

Slottsskogen Östra, Museivägen 10

Telefon: 010-4414401

E-post: gnm@vgregion.se
Hemsida: http://www.gnm.se

Hitta hit

Öppettider

tisdag –  söndag 11 – 17
torsdag 11-20
måndag stängt

För öppettider under helgdagar och lov
se www.gnm.se

Prisinformation

Fri entré.

Res med kollektivtrafiken

Närmaste buss- och spårvagnshållplats är Linnéplatsen. Från Linnéplatsen kan du skymta en röd tegelbyggnad på kullen i Slottsskogen. Du kan antingen gå trapporna upp till museibyggnaden eller gå in i parken och följa vägen runt och upp till byggnaden för att undvika trapporna. Museet ligger vid Linnéplatsen i parken Slottsskogen.

Vägbeskrivning

Slottsskogen är en bilfri miljö och vid museet finns endast handikapparkering.

Närmaste besöksparkering ligger i änden på Vegagatan.

GPS-koordinater:
WGS 84 (lat, lon): 57° 41′ 24″ N, 11° 56′ 59″ E
WGS 84 decimal (lat, lon): 57.6900°, 11.9500°

Faciliteter

  • Restaurang
  • Café
  • Året runt öppet
  • Gratis WiFi