Se och göra

Gäsene Mejeri Gårdsbutik

Mejeriet

Gäsene Mejeriförening startade 1931 och är Sveriges minsta mejeriförening som ägs av 35 bönder, varav 25 st levererar mjölk. Från början var Gäsene Mejeri ett mycket traditionellt mejeri. Men efterfrågan på vår goda hushållsost blev till slut så stor att vi blev tvungna att specialisera oss. 1975 tillverkades det sista smöret och sedan dess är det bara ost som gäller.

I dag är Gäsene Mejeri ett av bara några få mejerier som fortfarande verkar på egen hand.

Kontaktinformation

Alingsåsvägen 32
Ljung, Herrljungabygden
Kontaktperson: Martin Pardell
Telefon: 0513-25080
Telefon: 070-3037282
Bokning: 0513-25081
Fax: 0513-50175

E-post: butiken@gasenemejeri.se
Hemsida: www.gasenemejeri.se

Hitta hit

Öppettider

Öppettider i butiken
Mån-Fre 9-17
Lör-Sön Stängt

Res med kollektivtrafiken

Fakta

Gäsene Mejeri ägs gemensamt av 35 bönder. Varje år levererar de cirka 22 miljoner liter mjölk till mejeriet och det är på den mjölken som Gäseneosten görs.

När mejeriet startade 1931 var det inte ovanligt med små och fristående mejerier. Men bara några år senare kom en ny mejeristadga vars krav på hygien och lokaler blev början till slutet för många mindre mejerier.
 
Att Gäsene Mejeri lever och frodas har säkert sin förklaring i den goda osten. Men också i att mejeriet är hela bygdens angelägenhet. Bättre garanti för kvalitet och noggrannhet kan inte fås.
 
Våra ostar säljs, med ett undantag, till olika grossistföretag som i sin tur levererar Gäseneosten till butiker runt om i Sverige. Undantaget är mejeriets egen lilla butik där det säljs ost och andra mejerivaror till bygdens befolkning. Den butiken är vi rädda om eftersom den är ett bidrag till en levande landsbygd från traktens bönder.

Vägbeskrivning

Gäsene Mejeri och Gårdsbutik ligger i Ljung,
vid väg 182

Faciliteter

  • Tillgänglighetsanpassad