Evenemang

Påsk på Tjolöholms Slott

En del av: Tjolöholms Slott

MÖT VÅREN PÅ TJOLÖHOLM

Många har som tradition att möta våren på Tjolöholm under påskhelgen och tillsammans göra roliga aktiviteter. Låt barnen träffa påskharen i ”Den stora påskäggsjakten”, ät pannkaksbuffé i Kafé Manegen, åk häst och vagn eller lek i den nya lekutställningen! Påskfesten drar igång torsdagen den 9 april och pågår till och med måndag den 13 april. Öppettiderna är 10.30-16 varje dag.

Entréavgift inklusive den stora påskäggsjakten med goda belöningar för både barn och vuxna: barn 120 kr, vuxna 60 kr.

Med över 8 000 besökare förra året rekommenderar vi att förköpa biljett för smidig inpassering – biljetter släpps inom kort!

DEN STORA PÅSKÄGGSJAKTEN

Välkommen till en härlig utomhusaktivitet för hela familjen! Leta efter påskäggen som är gömda i naturen kring slottet. Det finns tre olika rundor för påskäggsjakten: den lilla rundan, mellanrundan och äventyrsrundan. Den lilla rundan är tillgänglighetsanpassad och passar bra för den som vill ha en lite kortare påskäggsjakt. Mellanrundan är något längre. Äventyrsrundan, med ny sträckning för i år, tar dig även in i skogen kring slottsområdet och är lite tuffare för de som söker en utmaning. Man får själv välja den runda som passar bäst för sig själv och sitt sällskap.

När du hittat alla äggen ska du ta dig till påskharen som väntar med en smaskig belöning i utbyte mot kartan. Senast kl 15.00 bör du påbörja påskäggsjakten för att hinna i mål innan vi stänger för dagen.

Eftersom påskäggsjakten inte är något du gör på tid kan du passa på att göra lite stopp på vägen, t ex vid museistugan Hemtrefnaden i allmogebyn eller restaurang Storstugan.

NY LEKUTSTÄLLNING I MANEGEN

Under påsken blir det invigning av en helt ny lekutställning i Manegen! Mer info kommer om detta inom kort.

LEKFULLA AKTIVITETER

Det väntar upplevelser för hela familjen under Påsk på Tjolöholms Slott!

I Magasinet och runt om på området underhåller den lite tokige Lubberkin, en av slottets väsen. Varje dag kl 12:30 och 14:30 uppträder han också på scenen i Magasinet med allsång och glädje.

I Magasinet finns också möjlighet att få en fin ansiktsmålning, kanske som påskkärring eller påskgubbe på väg till Blåkulla? Ansiktsmålningen kostar 50 kr och barnen får då även ett fint huckle i påskens färger.

Eller varför inte ta hela familjen på en tur runt godset med häst och vagn? Varje dag är det remmalagskörning med start utanför Manegen, 30 kr per barn och 50 kr per vuxna.

Föreningen JUF finns även på plats och visar hur slottets ängar sköts med hjälp av häst.

MAT OCH KAFFE

För den hungrige rekommenderar vi Restaurang Storstugan som du hittar i Allmogebyn. Gör som godsets arbetare gjorde en gång i tiden och fira denna högtid med en härlig påskmiddag. Restaurangen har öppet kl. 12-16.

Kafé Manegen som är beläget mitt i evenemangsområdet håller öppet kl. 10:30-16 och där serveras den populära pannkaksbuffén. Här kan man kombinera fika med lek då lekutställningen håller hus i Kafé Manegen.

Mrs Curlie’s, ett lokalt företag från Idala/Frillesås, står för de mer söta alternativen. I sin pop up-butik i Magasinet säljer de kaffe och äkta engelsk fudge med svenska smaker.

På området finns även en food truck, A Taste of Britain, som bland annat serverar fish and chips.

SLOTTSBUTIKEN

Vad är väl en slottsvisit utan ett butiksbesök? På Tjolöholm har du goda möjligheter att finna just det du önskar. I slottsbutiken köper du noga utvalda inredningsartiklar, böcker och delikatesser och slottsbutiken finner du mitt i evenemangsområdet.

GUIDADE VISNINGAR PÅ SLOTTET

Tag chansen att uppleva slottslivet! Du kan välja att se årets stora utställning på slottet med fokus på 1920-talets eleganta och glamourösa mode, ”Dresses & Decadence – The Stylish 1920s”, eller den klassiska visningen som visar slottets paradrum och riktar in sig på slottets historia och inredning. Visningarna kostar 150 kr för vuxna och 50 kr för barn (5-15 år).

09apr 10:30 - 16:00 Tjolöholms Slott
10apr 10:30 - 16:00 Tjolöholms Slott
11apr 10:30 - 16:00 Tjolöholms Slott
12apr 10:30 - 16:00 Tjolöholms Slott
13apr 10:30 - 16:00 Tjolöholms Slott

Kontaktinformation

Tjolöholms Slott

43974 Fjärås
Telefon: 0300-404600

E-post: info@tjoloholm.se

Hitta hit