Evenemang

Amanda Ginsburg

En del av: Kungsbacka Teater
Sångerskan och grammis-vinnaren i kategorin Årets Jazz kommer äntligen till Kungsbacka.

 

Med en soft framtoning och osviklig musikalisk jazzkänsla levererar Amanda Ginsburg välpolerade jazzpärlor som få andra. Hennes musik frodas i den nordiska melankolins tonspråk, där hon varsamt förvaltar arvet efter några av de mest älskade namnen inom svensk jazz och visa.

 

Med inspiration från ikoner som Monica Zetterlund och Jan Johansson, och några stänk humor från Hasse och Tage, har Amanda med sin självklara musikalitet tagit plats bland den nya svenska jazzeliten.

 

2018 kom det kritikerrosade och efterlängtade debutalbumet ”Jag har funderat på en sak”. Skivan är full av anspelningar på svenska sommar-jazz-klassiker, vilka avlöser varandra på ett medryckande och innovativt vis. Albumet belönades i våras med en Grammis i kategorin Årets jazz och vi har kunnat se henne framföra sin musik i bland annat GoKväll och Allsång på Skansen.

 

Med sin totala närvaro, en lekfull musikalitet och personligt vardagsbetraktade texter har Amanda Ginsburg gjort stor succé på landets jazzklubbar och konserthus. Missa inte när en av Sveriges starkast lysande jazzstjärnor lyser upp Kungsbacka Teater för en kväll.

 

På scen

Amanda Ginsburg – Sång

Filip Ekestubbe – Piano

Ludvig Eriksson – Bas

Ludwig Gustavsson – Trummor

 

Speltid

60 minuter, ingen paus.

 

Arrangör

Kungsbacka Teater

 

23okt 19:30 Kungsbacka Teater

Kontaktinformation

Kungsbacka Teater
Gymnasiegatan 42

Telefon: 0300-834595

E-post: tourist@kungsbacka.se
Hemsida: www.kungsbackateater.se

Hitta hit

Mer från Kungsbacka Teater

Utbud

Fakta

Boka biljetter hos turistinformationen, 0300-83 45 95 eller på ticketmaster.se