Evenemang

Löparguidningar

En del av: Tjolöholms Slott

 VÅRLUNKEN – LÖPARGUIDNING

Söndagen 21 april kl 11 (påskdagen)

Kom igång med din löpning på ett roligt sätt tillsammans med trädgårdsmästare Andreas Blomberg. Ni joggar i ett lugnt tempo på den kortaste av alla löparguidningar. På vägen gör ni många stopp där ni får berättat för er om växter, natur och godset i allmänhet. Ni joggar på lite olika material (grusväg, asfalt, skogsstig, gräs), både i skogen och runt trädgården vid slottet. 3 km (för den otränade), samling utanför Manegen. 110 kr, köp biljett här. 

 

SPRING FÖR BINA – LÖPARGUIDNING

Söndagen 26 maj kl 11

Trädgårdsmästare Andreas Blomberg tar dig med på en joggingrunda runt Stuteribergen och berättar om växter som är så viktiga för våra bin. På vägen stannar ni i byn vid bikuporna och får smaka på honung samt får lite information om bin. Ni kommer få gå in i Hemtrefnadens nyttoträdgård samt få lära er om hur man sköter en äng och varför den är så viktig för mångfalden. Ca 3 km, samling utanför Manegen. 110 kr, köp biljett här. 

 

STUTERIBERGET – LÖPARGUIDNING

Söndagen 23 juni kl 11

Följ med på en lite mer avancerad löparguidning i Stuteribergen med trädgårdsmästare Andreas Blomberg. Det här är den delen på godset som består av mer produktiv skog och här är det mer barrskog än på resten av godset. Men skogen är fortfarande lika vacker med gamla stigar och trappor och några utsikter. Här kommer ni få veta mer om hur man sköter en produktiv skog och naturen runtomkring. Första delen springer ni på asfalt, ca 2 km utmed saltängarna, sedan ut på en riktigt kuperad skogsrunda. 7 km (snabbare tempo, delvis trail och endast några stopp på vägen), samling utanför Manegen. 110 kr, köp biljett här. 

 

UTSIKTSRUNDAN – LÖPARGUIDNING

Söndagen 15 september kl 11

Upptäck slottets stigar med trädgårdsmästare Andreas Blomberg som i lugnt tempo tar er med på en joggingrunda i skogen runt slottet och i Storeskog. Längs vägen blir det flera stopp där ni får veta mer om egendomens natur och se vackra utsiktsplatser. Få inspiration till egna löparturer i Tjolöholms vackra miljö. Ca 7 km, samling utanför Manegen. 110 kr, köp biljett här. 

 

NU TÄNDAS TUSEN JULELJUS – LÖPARGUIDNING

Söndagen 13 december kl 18

När godset är som mest pyntat med julljus ger ni er tillsammans med trädgårdsmästare Andreas Blomberg av på en stämningsfull runda för att njuta av allt ljus! Så här efter julmarknaden kommer det kännas som ni har hela godset för er själva. Rundan tar er förbi alla hus men även in i skogen bitvis så pannlampa är ett måste. Rundan avslutas med varm glögg och pepparkakor. Ca 5 km, samling utanför Manegen. 110 kr, köp biljett här. 

13dec 18:00 Tjolöholms Slott

Kontaktinformation

Tjolöholms Slott

43974 Fjärås
Telefon: 0300-404600

E-post: info@tjoloholm.se
Hemsida: www.tjoloholm.se