Evenemang

Timbersports på Tjolöholm

En del av: Tjolöholms Slott
Den 25 maj samlas världseliten inom TIMBERSPORTS® på Tjolöholms Slott, på paradgräsmattan mellan slottet och havet, för att göra upp om mästartiteln Champions Trophy, ett prestigefyllt världsmästerskap inom atletisk trädfällning.

För första gången någonsin arrangeras en internationell tävling inom TIMBERSPORTS® på svensk mark. Samtidigt avgörs juniorvärldsmästerskapet i TIMBERSPORTS® för att titulera en ny juniorvärldsmästare.

 

TIMBERSPORTS® är en internationell tävlingsserie inom atletisk trädfällning som kräver styrka, teknik och mod. Sporten har sitt ursprung i USA, Kanada, Nya Zeeland och Australien som yrkestävling för skogsindustrin. TIMBERSPORTS® kallas för extremsportens moder och går tillbaka så långt som 1881. Idag har sporten utvecklats till en professionell tävlingsserie och varje år arrangeras internationella tävlingar som världsmästerskap i både lag och individuellt samt nationella och regionala mästerskap. I Sverige är sporten på frammarsch och globalt lockar TIMBERSPORTS® över 20 miljoner fans. TIMBERSPORTS® består av sex grenar; tre med yxa, två med motorsåg och en med såg.

 

Champions Trophy är ett världsmästerskap inom TIMBERSPORTS® och är startskottet på tävlingssäsongen. Det är en fysisk krävande tävling med krav på styrka, kondition och teknik. De 12 bästa atleterna i världen möts för att göra upp om mästartiteln. I tävlingen möts atleterna i heat om två och två. Varje heat består av fyra intensiva grenar som avlöser varandra och den som slutför heatet först avancerar vidare i tävlingen. I det sista heatet möts de två kvarstående atleterna för en sista kamp om Champions Trophy-titeln.

 

Tider

Insläpp klockan 14

Rookie-VM klockan 14.15

Champions Trophy klockan 17.30

25maj 14:00 - 20:00 Tjolöholms Slott

Kontaktinformation

Tjolöholms Slott

43974 Fjärås
Telefon: 0300-404600

E-post: info@tjoloholm.se
Hemsida: www.tjoloholm.se