Karta

Sundsby vandringsleder och stigar

I Sundsby finns ett flertal olika leder med olika svårighetsgrader. På vissa sträckor kan de allra flesta enkelt ta sig fram medan leden upp till Solklinten och grottorna är svårtillgänglig med smala, djupa raviner och fastkilade klippblock. Här kan man på sina ställen behöva åla sig under eller klättra över stenar. För de större barnen är detta ett roligt äventyr.

För de allra minsta finns Ivers Skogspromenad, en barnrunda testad av treåringar. Längs med stigen finns det en rastplats med utsikt, naturliga sittplatser och knotiga furor att klänga i.

För den som vill grilla har ”Skalgrusgropen” gjorts i ordning med två grillplatser och ett rejält timrat vindskydd. Hit går det bra att ta med sig med rullstol och barnvagn.

Start och mål
Lederna runt Sundsby utgår från parkeringsplatsen vid dammens södra del. Här hittar du en tavla med information om lederna och dess markeringar och svårighetsgrader. Här börjar vandringsleden och den avslutas vid Sundsby säteri och dess historiska miljöer. Här ligger även Sundsby gårdscafé. Därefter går man på Karpstigen, längs dammen, tillbaka till parkeringen. Övriga leder ligger utmed eller parallellt med Sundsbyleden. 

Kontaktinformation


Tjörn
Telefon: 031-7881500

E-post: info@vastsidan.se

Fakta

Tillgänglighet
Den delen av Sundsbyleden som går från den stora parkeringen, mot Säteriet och vidare en bit upp i skogen (cirka 1 km) går att använda
med både barnvagn och rullstol. Den första delen av Sundsbyleden i medsols riktning från den stora parkeringen är lite kuperad men med
ett jämnt underlag, men går att använda med barnvagn.

Hänvisningsskyltar och ledmarkering längs lederna är gjorda med tydlig kontrast.

Med undantag för Karpstigen (från parkeringen till säteriet) och de första 1,5 km av Sundsbyleden (medsols) är samtliga leder i det närmaste obearbetade naturstigar. Under vissa delar av året kan det på vissa platser vara blött.

Parken och naturstigarna är öppna dagligen året runt. Aktuella öppettider på säteriet: www.tjorn.se/sundsby