Evenemang

De gyllene åren

En del av: Kungsbacka Teater

Göteborg, eller ”Lilla London”, var pop- och rockmusikens Mekka under 1950- och 60-talet. Musikklubbarna dök upp som svampar i staden och tonåringarna hittade "sin" musik. Replokalerna var fullbokade med entusiastiska band som senare skulle göra succé, inte bara här i landet, utan också utomlands. Det arrangerades popgalor och tävlingar som samlade storpublik och skivförsäljningen visade en brant kurva uppåt. Musiklivet kokade, med andra ord.

 

Det är denna atmosfär som vi får återuppleva under föreställningen De Gyllene Åren. Detta i sällskap med The Flashmen och The Golden Days of Music, vars medlemmar har sina rötter i dåtidens pop-och rockband i Göteborg. Musiker som också har synts i Schytts, Streaplers, Towe Widerbergs, Flamingokvintetten, Millas Mirakel, och som dessutom medverkat på en mängd skivor samt i radio och TV.

 

Repertoaren består förstås av en kavalkad av de pop- och rocklåtar som står sig än idag. Alla från en tid då bl.a. Elvis Presley, Johnny Cash, The Beatles, Jerry Lee Lewis, Eddie Cochran, Buddy Holly och Fats Domino toppade listorna.

 

Dé Lá Vi från Kungsbacka numera kända från TV-inslagen Landet Runt och Väst-Nytt jämte Radio Nostalgi har imponerat stort med sin röstlika Elvis Presley-repertoar.

 

Sångaren Henry Fredriksson såg med glädje fram emot deras första konsertpremiär - men ödet ville annorlunda då Henry plötsligt avled nyligen.

 

Programmet presenteras därför i annan form med hänsyn till omständigheterna men kommer ändå att upplevas som minnesrikt för er besökare som sett fram emot just denna del av kvällen.

 

Davey Barnes Trio tar därefter vid fram till paus cirka kl 19.

 

Speltid

3 timmar inklusive paus

 

Arrangör

Radio Nostalgi

31maj 19:00 Kungsbacka Teater

Kontaktinformation

Kungsbacka Teater
Gymnasiegatan 42

Telefon: 0300-834595

E-post: tourist@kungsbacka.se
Hemsida: www.kungsbackateater.se

Hitta hit

Fakta

Boka biljetter på Kungsbacka Turistbyrå, 0300-83 45 95 eller på ticketmaster.se