Evenemang

Return to the forbidden planet

En del av: Kungsbacka Teater
GöteborgsOperan gästar Kungsbacka Teater med den prisbelönta rockmusikalen!

Shakespeares oskrivna rock’n’roll-mästerverk med 50- och 60-talshits som Great balls of fire, Good vibrations och många fler.

En underhållande, medryckande och kosmiskt underhållande musikal.

En stormig natt för länge sedan – någon gång på 2000-talet – lyckades forskaren Doktor Prospero räkna ut en formel för att förändra världen. Hans skenbart lojala fru, Gloria, stal formeln och skickade iväg sin make rätt ut i den så kallade hyperrymden i ett gammalt rymdskepp. Vad Gloria inte visste var att deras dotter, babyn Miranda, låg och sov i farkosten och nu slungades ljusår in i framtiden tillsammans med sin pappa.

Åratal senare är Kapten Tempest på ett rutinuppdrag i yttre rymden. En meteoritsvärm träffar farkosten som sugs in mot D’Illyria – den förbjudna planeten. Äventyret kan börja.

West End-succén Return to the forbidden planet vann Olivier Award för Bästa nya musikal (1989). Den är inspirerad av den kultstämplade science fiction-filmen Forbidden planet från 1956 och pjäser av Shakespeare, framförallt Stormen. Musikalen sprudlar av heta 1950– och 60-talshits som Great balls of fire, Heard it through the grapevine, Good vibrations och The young ones. Berättelsen och låtarna vävs samman till en underhållande, medryckande och kosmiskt äventyrlig rockmusikal.

 

Speltid

2 timmar, 30 mintuer inklusive paus.

 

Arrangör

Kungsbacka Teater

16apr 19:30 Kungsbacka Teater

Kontaktinformation

Kungsbacka Teater
Gymnasiegatan 42

Telefon: 0300-834595

E-post: tourist@kungsbacka.se

Hitta hit

Fakta

Boka biljetter på Kungsbacka Turistbyrå, 0300-83 45 95 eller på ticketmaster.se