Evenemang

Jazzfest

En del av: Kungsbacka Teater
Kungsbacka Teater förvandlas till New Orleans-gatan Bourbon Street för en kväll med Max Lagers New Orleans Stompers & Second Line Jazzband.

 

Bli inte förvånad om Kungsbackaån plötsligt påminner om Mississippifloden i miniatyr, när du traskar ut i höstmörkret efter att Max Lager's New Orleans Stompers och Second Line Jazzband fyllt dig med den svängigaste jazzen. 

 

Max Lagers New Orleans Stompers

Max Lagers bildades 1979 för en spelning på ärorika Jazzhuset i Göteborg. Bandet spelar New Orleansjazz med inslag av blues och karibiska rytmer och har spelat på mängder av festivaler och jazzklubbar i England, Sverige, Danmark, Holland och Tyskland.
Någon "Max Lager" har aldrig funnits i orkestern. Han är en fiktiv figur hämtad ur en roman.

 

Second Line Jazzband

är ett av Sveriges mest turnerande och framgångsrika jazzband. 14 cd och ca 4000 konserter i tolv olika länder är imponerande siffror. Bandet bildades i Göteborg 1989 och fyra medlemmar finns kvar än idag. Musiken Second Line spelar grundas alltid i den New Orleanska jazztraditionen, men repertoaren kan komma från Willie Nelson, Bob Dylan eller Pete Seeger likväl som Louis Armstrong eller George Lewis. Bandet konserter brukar kännetecknas av hög energi med originella improvisationer och arrangemang.

 

Max Lagers och Second Line är en variant på Flamingokvintetten och Arvingarna. Två "Max Lagers söner" spelar sedan mer än trettio år tillsammans i Second Line.

 

Speltid

2 timmar 30 minuter, inklusive paus

 

Arrangör

Stringbreakers musikproduktion

24nov 17:00 Kungsbacka Teater

Kontaktinformation

Kungsbacka Teater
Gymnasiegatan 42

Telefon: 0300-834595

E-post: tourist@kungsbacka.se
Hemsida: http://www.kungsbackateater.se

Hitta hit

Fakta

Boka biljetter på Kungsbacka Turistbyrå, 0300-83 45 95 eller på ticketmaster.se