Paket/Erbjudande

Silversmide på Dyrön, Tjörn, 1 natt

Boka

Välkommen till den bilfria Dyrön, en ö med vandringsled, hissnande vyer, ringlande småvägar, matbutik, bastu vid havet, mysigt boende och rofylld miljö. Här kan du testa på silversmide under en heldagskurs med Tintin Hallding, medan du bor nära och får matkassen levererad till dörren.

DAG 1

Vistelsen börjar med att du kliver ombord på personfärjan vid Rönnängs Brygga. Genom gattet passerar den ut mot vilda fjorden och korsar havslandskapet som breder ut sig. Färjan angör i den skyddade hamnen på Dyrön. Bara en kort promenad därifrån ligger Tintins nybyggda ateljé och verkstad. Över en fika på morgonen startar ni med skisser, idéer och möjligheter, innan själva hantverket startar i verkstan vid varsin arbetsplats. Under dagen får ni testa olika moment, såsom sågning, lödning, filning, jämte samtal kring den kreativa processen. Framåt sen eftermiddag avslutas kursen och ditt egenhändigt skapade smycke är klart.

Kursen ger deltagarna chans att under en dag förkovra sig i smidestekniker och alla moment i den kreativa processen från materialval till form och färg. Kursen är anpassad till två deltagare, vilket ger mycket tid för personlig handledning av Tintin, som har lång erfarenhet av kursverksamhet och svårighetsgraden anpassas efter förkunskaper och passar såväl nybörjaren som den med erfarenhet. Förhoppningsvis ger kursen nya kunskaper och en avkopplande dag som helt ägnas åt hantverket och det egna skapandet.


Matkassen med alla ingredienser ni behöver för att laga till er middag och frukost levereras av den lokala matbutiken till boendet Hos Annika.

DAG 2

Frukost levereras från den lokala matbutiken på ön. Sen är det dags för vandring längs Dyröleden, en fem kilometer, bitvis krävande tur runt ön. Med fantastiska vyer över Västerhavet, mufflonfår, sällsynta växer och ovanliga bergarter är Dyröleden en naturupplevelse som dröjer sig kvar. Leden är väl utmärkt och den går över bergig terräng med trappor, spångar och räcken. Det krävs friska ben och rejäla skor, lämpade för terräng och hala berg. Utsikten är hänförande över Åstol, Pater Noster, Marstrand, Klädesholmen och Risön-Hättan.

I öster och väster finns utsiktsplatserna Grinneberget och Åsen, med bänkar och bord (vid Grinneberget även grill). En annan spännande avstickare är Dynes ravin, en häftig del av vandringsleden. Och i söder ligger västkustens kanske skönaste bastu, unik för sitt fantastiska läge med utsikt över Marstrandsfjorden och Hakefjorden.

Efter två oförglömliga dagar på Dyrön med eget skapande, natur och motion, går färjan tillbaks till Rönnängs brygga.

HJÄRTLIGT VÄLKOMNA!

Kontaktinformation

Mosshagsvägen 2

Telefon: 070-6501567
Telefon: 070-6501567

E-post: info@tin-tin.se
Hemsida: www.tin-tin.se

Hitta hit

Prisinformation

PRIS

3545:- /person, minimum 2 personer

I PRISET INGÅR: kurs silversmide heldag inkl. visst material och lunch, övernattning del i dubbelrum inkl. lakan och handduk hos Annika på Dyrön, matkasse från den lokala matbutiken, middag (huvudrätt, dessert & kaffe/the) och frukost (Bröd, pålägg, ägg, juice, grönsak, yoghurt, kaffe/the).

Res med kollektivtrafiken

Fakta

Max/min: 2 personer per kurstillfälle. Men det finns möjlighet att boka extra personer för övernattning och mat.

Vägbeskrivning

TILL DYRÖN:
Från E6:an tar du av mot Tjörn och Orust i höjd med Stenungsund. Kör över Tjörnbroarna och tag vänster mot Rönnäng vid stoppljusen alldeles efter Tjörnbroarna. Följ skyltning till Rönnäng hela vägen. I Rönnäng, tag höger i rondellen. Efter ca 400 m slutar vägen vid färjeläget.
Färjan drivs av Västtrafik och tidtabell för färjan finner du på www.vasttrafik.se, linje 361. Det är ungefär en avgång per timme, turen tar 10 - 25 min. Biljett går att lösa vid ombordstigning, kort eller kontant betalning. Ombord gäller Västtrafiks kontoladdningskort eller liknande inom Västtrafik. Det går också att lösa sms-biljett eller betala med ToGo-appen.
Parkering finns vid ishallen alldeles i början av Rönnäng, håll utkik efter detta när du kommer in i samhället. Det är skyltat med Långtidsparkering för Dyrön och Åstol.

PÅ DYRÖN
Väl framme på Dyrön så följer du huvudgatan upp ön. Efter ca 300 m delar sig vägen i tre.
För att komma till Tintin och smedjan, sväng höger. Där ligger smedjan på gården till det första huset på höger sida, adress Mosshagsvägen 2. Grått boningshus med röda fönster, huset ligger alldeles så du ser det bredvid vägen där den delar sig.
För att komma till Annika på Dyrön svänger du av till vänster. Gå ytterligare 100 m rakt fram. Då ser du huset och stugan på vänster sida av vägen, adress Grinneberget 1. Vitt boningshus med gröna fönster, stugan på gården är röd med grön dörr.
För att komma till ICA Dyröboden håller du rakt fram, upp för backen och över krönet. När det börjar gå nerför igen har du ca 200 m kvar, då ligger affären på höger sida alldeles invid vägen.