Äta

Musselbaren Kleven, Smögen – en bohuslänsk gourmetupplevelse

Boka

Musselbaren är vår idé om en bohuslänsk gourmetupplevelse. Här njuter du av färska blåmusslor med klassiska tillbehör samt skaldjur, fisk och andra rätter i en modern miljö med utsikt över Smögen bryggan på platsen där det anrika Magasinet en gång fanns.

På Musselbaren Kleven, på Smögen, håller vi det enkelt och låter musslan ha huvudrollen på vår meny men vi har även fisk, kött och vegetariska alternativ. Brödet är alltid nybakat och aiolin är naturligtvis hemslagen. I möjligaste mån handlar vi våra råvaror lokalt och efter säsong. Våra musslor kommer alltid från Scanfjords odlingar – kanske vill du till och med prova på att skörda dem själv på någon av våra musselexpeditioner?

Eget recept

Våra musslor tillagas efter vårt eget grundrecept. Vi fräser upp gul lök och vitlök i rapsolja tillsammans med finhackade grönsaker. När innehållet börjar svettas låter vi finhackad persilja och chili koka med. Sedan häller vi på det vita vinet och låter det reducera, innan vi slutligen tillsätter musslorna.
Allt kokas ordentligt under lock, tills musslorna öppnat sig och musselköttet fått en härlig textur och ordentligt med smak. Med denna grund är vi nu redo att servera det mörkblå guldet, tillsammans med något eller några av våra klassiska tillbehör och goda såser.

Utvalt av finsmakare

Naturligtvis hittar du alltid våra paradrätter moules frites, moules marinière och moules roquefort. Vårt dryckessortiment är komponerat av finsmakare. Här finns alltid väl utvalda drycker, oavsett om vi talar om vin, öl, lokalproducerad must eller egentappat vatten. Vi satsar även på att ha champagne på glas och härliga drinkar i baren.

Kontaktinformation

Tunnbindarvägen 5B
Smögen
Kontaktperson: Musselbaren
Telefon: 0523-23377
Bokning: 0523-23377

Arrangör: Musselbaren

E-post: kleven@musselbaren.se
Hemsida: www.musselbaren.se

Hitta hit

Öppettider

Våra öppettider skiljer sig mycket åt, beroende på säsong. Men egentligen är vi alltid öppna det är bara att slå en signal, så kommer vi överens om något. Vi anordnar gärna tillställningar och evenemang, stora eller små, för såväl företag som privatpersoner. Kontakta oss så pratar vi mer!

2017
19 April – 22 Juni
Tisdag – Torsdag 11.30-14.00
Fredag 11.30-23.00
Lördag 12.00-23.00

26 Juni – Augusti
varje dag 12.00-23.00

September – November
Tisdag – Torsdag 11.30-14.00
Fredag 11.30-23.00
Lördag 12.00-23.00

* För att alltid hitta dagsaktuell info om extra öppettider/ eller stängt i samband med helgdagar etc.
ring 0523-23377 eller kika in på vår facebook.

Res med kollektivtrafiken

Från Smögens busstation promenerar du ca 20 minuter till Kleven. Följ vägen mot Smögens torg och gå därefter mot badplatsen och ut på Klevenvägen.

Fakta

Musselbaren erbjuder också musselexpeditioner med fasta avgångar från vår restaurang på Lyckorna i Ljungskile från april till oktober. Följ med till de milsvida musselodlingarna ute i fjorden och skörda pinfärska blåmusslor som vi sedan anrättar och avnjuter gemensamt i Musselbaren.

Vägbeskrivning

E6 mot Oslo från Göteborg.
Tag av vid avfarten Gläborgmotet och följ skyltningen mot Kungshamn/Hunnebostrand/Smögen. Håll höger efter avfart och följ skyltar mot väg 162 Lysekil/ väg 165 Dingle/väg 171 Kungshamn/Hunnebostrand/Smögen. I rondellen ta den 3e avfarten till väg 162. Efter 5,7km ta höger mot väg 171. Vid nästa rondell ta den 2a avfarten mot väg 174. Följ vägen tills du kommer till Smögen. Håll höger och sväng in på Storgatan. Ta höger in på Brunnsgatan. Fortsätt fram till Klevenvägen. När du kommer fram till andra rondellen ta vänster och gå mot vattnet där hittar du Tunnbindarvägen.

E6 från Oslo mot Göteborg.
Tag av vid avfarten Gläborgmotet och följ skyltningen mot Kungshamn/Hunnebostrand/Smögen.

Faciliteter

  • Uteservering
  • Restaurang med fullständiga rättigheter