Se och göra

Dalsland Naturguide

Dalsland Naturguide har paddelturer och vandring på Kroppefjäll som sin specialité. På Kroppefjäll finns flera naturreservat, lättvandrade stigar och mer svåråtkomlig vildmark som kräver lite mer av vandraren. Vi anpassar alla turer efter deltagarnas önskemål och kondition.

På Kroppefjäll finns endast ett fåtal vägar och därför kan du här finna en stillhet och ro som är ovanlig i södra Sverige. För hundra år sedan bodde fortfarande många människor på Kroppefjäll men av dessa torpställen återstår idag oftast bara en hoprasad murstock, en apel eller en akleja. Idag bor här en vargfamilj, lodjur, älgar och rådjur. Har vi tur får vi skymta dessa djur eller se deras spår.

Paddling på framför allt sjöarna Långhalmen, Rådanesjön och östersjön som ligger vid foten av Kroppefjäll.
Turerna görs vanligtvis med maximalt 6 personer. Om ni är en större grupp som önskar göra en gemensam tur går det givetvis bra. Ta då kontakt för prisuppgift.

Populärast - Bäversafari
Barnsligt - paddla till en öde ö och lek skeppsbrott
Billigast - Gratisturer
Njutning - Syltturen

Hitta den tur som passar just dig under rubriken Turer på hemsidan
eller hyr en kanot för äventyr på egen hand.

Välkomna!

Kontaktinformation

Dalsland Naturguide
Rådanefors Näsberget 8
458 93 Färgelanda
Kontaktperson: Barbara Sandell
Telefon: 0528-70093
Telefon: 070-3490093

E-post: info@dalslandnaturguide.se
Hemsida: www.dalslandnaturguide.se

Hitta hit

Fakta

Presentation Barbara Sandell
Efter 20 år som miljöinspektör ville jag prova att vara egen företagare som naturguide då jag alltid varit aktiv i Naturskyddsföreningen och utbildat mig till närnaturguide. Eftersom jag bor mitt i en fantastisk natur i södra Dalsland var det självklart att jobba hemifrån. Sista april 2007 sa jag hej då till arbetskamraterna för att börja med min egen firma. Det var regnig men rolig första sommar. Somrarna har flutit på allt bättre, många har fått se sitt livs första bäver eller kunnat ta ett svalkande dopp under en kanottur en het sommardag. De senaste två somrarna var jag ute ca 20-30 kvällar på bäversafari och under alla utom 1-2 kvällar per säsong visade sig bävern för gruppen. Några grupper hade även turen att få se små bäverungar kravla runt bland näckrosbladen.

Kvalitet
Dalsland Naturguide har under 2011 kvalitetscertifierats med Tour Quality. Läs mer om Tour Quality.

Miljö
Miljöfrågorna ligger mig varmt om hjärtat och jag gör mitt bästa att leva som jag lär. Huset värms med pellets, varmvattnet med solfångare. Miljöbil förstås (metangas), men helst åker jag kollektivt eller cyklar. Krav- och miljömärkta varor är en självklarhet både i mitt hushåll och i verksamheten.

Miljömedveten kund
För att premiera miljömedvetna kunder ger jag 10% rabatt till dem som kommer till min verksamhet med kollektivtrafiken. De aktiviteter som är möjliga att komma till med buss är märkta med en liten gul buss.