Paket/Erbjudande

Gårdarna runt sjön på cykel - boende i Hofsnäs Lilla Sjöstuga

Boka

Upplev författarinnan Birgit Th Sparres ”Gårdarna runt sjön” från cykelsadeln runt yttre sjön Åsunden. En härlig cykelsemester full av nostalgi och intressanta berättelser där ni besöker flera av gårdarna från romanserien. Bo på Hofsnäs Herrgård vid Torpanäsets vackra naturreservat, besök Åsundsholm- Birgit Th Sparres författarbostad och Torpa Stenhus, en av Sveriges bäst bevarade medeltida borgar. Dessa besöksmål står idag öppna för allmänheten och berättar en intressant historia om gårdarna.

Hofsnäs Herrgård hittar du i Tranemo- Västsveriges inland nära Ulricehamn med 30 minuter från Borås och 60 minuter från Göteborg.

Dag 1 Hofsnäs-Torpa-Åsundsholm-Hofsnäs (31 km)

Välkommen till Hofsnäs Herrgård (Lindö i Gårdarna runt sjön) som har anor sedan 1400-talet. Vi rekommenderar att ni anländer på förmiddagen. Här finns en liten saluhall, hantverksbod, badplats, möjligheter för fiske och stora ytor för evenemang och lek. Ni checkar in i Hofsnäs Lilla Sjöstuga som ligger intill sjön med badtunna och bastu och närhet till markerade vandringsslingor i vackra Torpanäsets naturreservat. Rummen står klara från kl 14.00.

Börja turen med fikakorg och färdbeskrivning mot Torpa Stenhus Heljö i Gårdarna runt sjön.) Torpa stenhus är ett av Sveriges bäst bevarade herresäten från 1400-talet och här finns en mycket intressant historia att uppleva, med allt från Gustav Vasa till slottsspöken. Vi rekommenderar en guidning i slottet när det är öppet. Fortsätt vidare mot Dannike, Hulu och stanna till vid Åsundsholm för en fika. Ni passerar också vackra Sjöred (Stjärnö i romanserien) som var Birgit Th Sparres barndomshem. Gårdarna runt sjön har mycket att berätta. Denna cykelled är till största del asfalterad och går på slingrande och mindre trafikerade bilvägar.

Dag 2 Upptäck omgivningarna

Hos oss finns det utrymme att stanna en till natt, var säker på att du bokar vårt mysiga boende. Hofsnäs omgivningar har mycket att erbjuda. Vandra längs Hofsnäs naturstigar i Torpanäsets naturreservat (rundslingor på 1 – 5 km) eller en bit av Oxabanan, kombinerat med ett dopp i sjön. Vid Hofsnäs kan ni även hyra fiskebåtar och fiskekort. Om ni vill cykla även denna dag rekommenderar vi en tur på ÄtradalsledenSjuhäradsrundan  till Glasets Hus, en mötesplats för glasblåsning och glasmuseum. Intill Glasets Hus ligger Sveriges äldsta glasbruk fortfarande i drift och här tillverkas den kända ABSOLUT- flaskan. Limmared är också ett mecka för sakletaren. Andra bra boenden i närheten är Åsundsholm och Skotteksgården. Om du cyklar norrut på Ätradalsleden rekommenderar vi ett stopp på Kallbadhuset och i Ulricehamns fina stadskärna. En liten stad med ett rikt utbud av butiker. Det går att hyra cykel på Bryggan  i Ulricehamn, på Skotteksgården i Ulricehamn och på Glasets Hus i Limmared.

I paketet ingår:

-          Boende i Hofsnäs Lilla Sjöstuga, del i dubbelrum

-          Färdbeskrivning

-          Frukost

-          Tillgång till bastu och badtunna

Pris från: 530 kr/ person

Tillval:

-          Fikakorg 95 SEK/person

-          Grillpaket 195 SEK/person

Kontaktinformation

Hofsnäs
514 52 Länghem
Telefon: 0325-40321
Telefon: 070-7222807
Bokning: 0325-40321

E-post: info@hofsnas.se
Hemsida: http://www.hofsnas.se

Hitta hit

Prisinformation

Pris: Från 530 SEK/person

Tillval:

  • Fikakorg 95 SEK/person
  • Grillpaket 195 SEK/person

Fakta

I paketet ingår:

-          Boende i Hofsnäs Lilla Sjöstuga, del i dubbelrum

-          Färdbeskrivning

-          Frukost

-          Tillgång till bastu och badtunna

 

Tillval:

-          Fikakorg 95 SEK/person

-          Grillpaket 195 SEK/person

 

Pris: Från 530 SEK/person

Medtag: Egen cykel

Vägbeskrivning

Från 27:an kör in mot Torpa. Följ skyltning till Torpa. Innan Torpa ligger en vit Herrgård på vänster sida. Parkera strax innan Herrgården.